Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Eset Nod 32 Antivirusprogram för Linux

Eurosecure's flaggskepp NOD32 som ännu en gång vunnit framgångar och inte på 12 år missat ett "in the Wild" virus släpper en betaversion för linuxklienter. . Nod 32 är nu uppe i 62 utmärkelser, och värt att nämna är att Norman Endpoint, Microsoft Security Essentials, och Kaspersy har misslyckats i de nya testerna.

Antivirusklienten ger ett mer professionellt intryck, både vid installation och bruk än diverse andra antivirusapplikationer tillgängliga för Linuxdistributioner.

De som gått över från windows till Linux känner igen sig då gränssnittet ser likadant ut, vilket är bra för undvika förvirring som ofta uppstår vid användandet av diverse applikationer i Linux.

Antivirusklienten finns tillgänglig både i 32b och 64b.

Version ute nu är publik beta 2, och släpptes 10 juni.

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Om man kollar i Installations-/User- manualen så framgår det att detta antivirusprogam inte är till för att skydda Linuxdatorn utan för att skydda Windows-datorer från malware. Alltså sådant som kan spridas via Linuxdatorer (som inte drabbas själva).

Det tycks alltid vara så att antivirusprogram för Linux aldrig är till för Linux självt. Wink

Jag menar inte att detta anti-virus var något dåligt, bara att om du intstallerar det - så är det för att skydda Windowsanvändare.

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jentins bild

 Helt korrekt , Så i min värld är det oumbärligt bra, då jag kan ta smittade filer o rensa dem/föra in dem i min dator för att kolla, o plocka ut det som är aktuellt utan att riskera blir smittad.

Det finns ju en anledning till att vi valt att köra Linux Sven Wink

johnh3s bild

Även Avast har en för Linux också:

http://avast.se/laddaner.htm#avastlinux

Sen brukar ofta ClamTK eller KlamAV finnas i de flesta programförråd.

jentins bild

 Japp, de har funnits länge, men hittar få nya virus tyvärr. Dom tester jag har gjort på smittade datorer så hittar dessa program bara ett fåtal av den smitta som finns.

Samt så känns det som uppdatering samt integration i linuxsystemet är invecklad för de som inte är vana att hantera linux.

johnh3s bild

Det sägs ju att det kommer bli mer virus till Linux om det blir mer populärt. Så nåt riktigt bra program kan nog vara nödvändigt.

tux-svens bild

"Dom" påstår det ja.  Som jag skrivit i en annan tråd så vet jag ännu inte någon som faktiskt bevisligen fått virus i sin Linux-dator.  Så "mer" virus skulle i så fall innebära att det skulle bli något virus överhuvudtaget? Wink

Jag tror snacket om virus till Linuxdatorer bara är floskler skapade av win-fanboys.

Det blir antagligen mycket mer komplicerat med virus för en Linuxdator. Det finns så många olika varianter på Linux, med olika strukturer.  Det finns olika säkerhetsmekanismer, det finns många olika webbläsare.  Det finns sudo och det finns root-lösenord. se-linux och så den där säkerhetsmekanismen som Suse skapat, som jag inte kommer ihåg namnet på...

Och SAMTLIGA anti-virusprogram "för Linux" är egentligen bara avsedda för att ta bort win-virus, eller hur? Wink

EDIT:  AppArmor heter Suses mekanism för att öka Linux säkerhet.

 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

bittins bild

Jag brukar köra det på Windows, men kommer nog inte börja köra det på Linux Tongue