Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SyncEvolution 1.0 är släppt

LWN rapporterar att SyncEvolution 1.0 är släppt. Projektet har stöd av bland annat Intel. Enligt släppanteckningarna ska det klara av att synkronisera direkt med ens mobiltelefon över Bluetooth/OBEX. SyncEvolution ska klara av att synka kontakter, kalender, anteckningar och uppgifter. För närvarande finns stöd för Nokia-telefoner, men för andra kanske det inte fungerar eller bara fungerar delvis. Utvecklarna säger även att det fortfarande kan vara en något "skakig" upplevelse.

Läs hela artikeln här: http://lwn.net/Articles/392295/

En skärmbild från det grafiska programmet som medföljer:

BilagaStorlek
Screenshot-Settings.png63.34 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Trevligt, men hade det inte varit mer unixmässigt att göra ett bibliotek för att synka mobiler mot datorn via blåtand/OBEX och sedan göra ett insticksprogram till evolution som använde sig av biblioteket?

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

FoHs bild

Det är ju ett kommandoradsverktyg med (i sann Unix-anda) så finns nog inget som hindrar att man skriver ett sådant insticksprogram.

Edit: De med Debian-baserade distar kan man komma åt programmet med följande rad i sources.list eller via Synaptic (Observera dock att programmet fortfarande är under utveckling):

deb http://downloads.syncevolution.org/apt stable main

Installera paketet som heter syncevolution-evolution.