Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxportalen i framtiden

2005-09-13 11:44:52 +0200
Vi jobbar för fullt för att bli färdiga med linuxportalen.se. [ node/10 ]

Var det länge sedan? Det är ganska exakt fem (5) år sedan vi började bygga upp det som skulle bli Sveriges största och aktivaste sajt för svenska linuxanvändare. Tyvärr har det hänt många saker på vägen och mitt engagemang på Linuxportalen har avtagit. Jag tittar in lite då och då, men är knappast aktiv längre.

En kompis till mig tog kontakt med mig i måndags (på femårsdagen nu när jag tänker efter) och frågade hur jag skulle göra med Linuxportalen. Han menade på att jag var Linuxportalens själ och den som drev sajten framåt. Jag har gått och funderat på det sedan dess och kommit fram till att jag troligen aldrig kommer bli så engagerad i Linuxportalen igen. Så då måste man ta beslut.

Jag kommer lämna Linuxportalen som drivande kraft. Well, det har jag ju redan gjort, men nu är det officiellt. Detta innebär att jag kommer sluta betala för servern som Linuxportalen ligger på. Om ingen tar över sajten så stänger jag ner den sista december 2010.

Det vore synd om sajten bara dog så jag undrar om någon vill ta över den? Det finns en hel del material på sajten som är användbar och om inget annat så skildrar det Linux framfart i sverige under fem års tid.

Sajten är i princip en standard Drupal-installation och kräver en webbserver som klarar av PHP och en MySQL-server. Inga märkvärdigheter alls. 64% av trafiken kommer från sökmotorer och vi har runt 800 besökare per dygn idag. Ad-Sense har gett 700 kr i år (jan-sept).

Är du intresserad? Skicka ett mail till mig på jonas@trinix.se där du berättar lite om dig själv och vad du har för planer för LP. Jag vill att den som tar över brinner för Linux och öppen källkod.

Jag vill passa på att tacka för de här fem åren. Linuxportalen var en framgångsaga, en linuxsajt som under Linuxportalens gulddagar har aldrig skådats. Jag är stolt över det vi gjorde och det vi nådde med sajten. Tyvärr förändras livet och man får andra prioriteringar. Tack alla medlemmar för den här tiden!

Vill du kontrollera autenciteten i detta meddelande kan du maila mig på jonas@trinix.se eller ringa mig på 0735-310522.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

amelias bild

Jag kan eventuellt (om allt går enligt planerna med flytt av mina servrar och rätt person med en vettig vision tar över siten) hjälpa till med hosting av siten och då drift av servern. Däremot är jag inte på något sätt intresserad av att utveckla den, underhålla Drupal eller liknande.

 

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

larsemils bild

 Om det ändå hade varit en wordpress. Wink

fredentofts bild

 http://axbom.se/kraschkurs-i-migrering-fran-drupal-till-wordpress ??

Verkar finnas fler om man bara googlar lite Wink

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jentins bild

 Håller med övriga o surfar vidare med min Mac :=)

elwiss bild

 Som en gammal, numer mindre aktiv användare, vill jag bara passa på att tacka Jonas för allt arbete han lagt ner. Linuxportalen var verkligen ett fantastiskt forum i sina glansdagar, idag finns det fler distspecifika forum så jag vet inte om det kommer nå samma toppar, men det vore synd om den bara dog bort.

Tack för alla dessa obetalda arbetstimmar Jonas!

jonasbjorks bild

Tack själv för tid du, och andra, har lagt ner på att fylla sajten med innehåll. Nog så viktigt!

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

marremuss bild

 Tack Jonas,

det känns lite nostalgiskt. Det är nog mycket tack vare dig och linuxportalen som jag använder linux idag. Jag tror att linuxportalen har en uppgift att fylla även i framtiden.

 

Marremus

 

Ora et Labora

johnh3s bild

Jag tycker nog att Linuxportalen har sitt berättigande. Vissa distar har ju lagt ner sina Svenska linuxsidor. Så om man har en samlingspunkt är det bra.

jonasbjorks bild

Tack! Att ha hjälpt till att få människor att använda ett öppet och fritt operativsystem som Linux gör mig varm i hjärtat! Hoppas du inte slutar nu, bara för att jag går vidare Smile

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Charlies bild

Jag vill också passa på att framföra mitt tack till dig Jonas för den här tiden. Du har skapat något som jag kommer minnas med värme. Kunskap, gemenskap och vänskap tycker jag sammanfattar det ganska bra, för även om jag aldrig träffat någon av er (alla ni medlemmar och Jonas) i verkligheten så känns det verkligen som om jag lärt känna många av er.

Och jag hoppas att du själv kommer fortsätta använda ett öppet och fritt operativsystem som Linux i framtiden, även om du "går vidare".

Tack.

extons bild

Finns det verkligen ingen som vill/kan ta över? När jag såg ditt inlägg trodde jag du skulle få massor med förslag.

Utan Linuxportalen blir det inte mycket kvar. Aktiviteten på alla andra linuxsajter i Sverige är näst intill obefintlig. Sorgligt nog.

LINUX.EXTON.NET

jonasbjorks bild

 Se mitt svar nedan.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Jag har fått indikationer på att det är lite oroligt här på LP nu, får en del frågor om vad som händer. Tänkte försöka reda ut det.

Min avsikt är att någon annan tar över Linuxportalen. Jag har fått ett par intressanta förslag och för en aktiv dialog med dem. Jag vill inte gå ut med vem/vilka som kommer ta över förren det är klart.

Det är inte bara att släppa en sajt som den här till någon annan, det måste gå rätt till. I begynnelsen slogs vi ihop med linuxsverige.se och i samband med det fick vi en "delägare" i LP. Jag skall ta kontakt med honom i veckan och höra om det är ok att släppa sajten. Linuxportalen ägs rent juridiskt av TriNix AB som jag tidigare var delägare i. Jag för en dialog med TriNix verkställande direktör om ett överlämnande av sajten och vi verkar vara överens i frågan.

Jag jobbar med att ta fram ett exportskript så att de som skrivit bloggar här kommer kunna få ut sina inlägg med kommentarer i ett textformat som är användbart för import till annan sajt om man vill. Detta är inte högst prioriterat på min agenda just nu, men kommer vara klart innan överlämnandet sker. Notera att det bara är bloginlägg som kommer kunna exporteras!

Det känns naturligtvis lite tråkigt att behöva lämna detta som jag byggde upp en gång i tiden, men jag känner också att när mitt engagemang är så pass lågt skulle LP tjäna på att ha en mer drivande kraft som kan ta över och driva sidan vidare.

Hoppas att det är svar på flera frågor som finns just nu. Vill du ha mer information hänvisar jag till mina kontaktuppgifter som finns i ursprungsinlägget i denna tråd. Jag ber om ursäkt över att alla inte får personliga svar på e-post, jag försöker svara här istället så att det blir mer transparent.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Jag tänker sponsra LP med 500kr för att eventuellt underlätta en flytt. Det är en kontantmobil som skall avvecklas redan under nästa vecka och jag måste förbruka de pengarna på något. Balansen till de 500kr kan jag pytsa in som startkapital i januari om LP finns kvar. Säg till om du tycker det är onödigt eller bortkastat.

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

 I realiteten kommer ett sådant bidrag bli runt 250 kr. Domännamnsöverlåtelsen kommer kosta pengar, så visst är det uppskattat. Men du gör som du själv känner.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Det blev 275kr som pytsades in i samband med att kontakttelefonen avvecklades!

----
Linux växer snabbast!

mindlights bild

Även om slutet känts nära den senaste tiden så är det ändå med sorg i hjärtat beslutet tas emot.

Jag har full förståelse för ditt beslut Jonas och även jag ställer mig bland de som är tacksamma för ditt engagemang i Linuxsverige.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

tux-svens bild

Jag tycker mindlight uttryckte precis som jag själv känner. Jag avstår därmed från en egen formulering.  Jag instämmer till fullo med mindlight!

Tack Jonas! Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mindlights bild

Fan...har du tagit bort blocken av mig ? ;)

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

 Än är inte miraklernas tid förbi Wink Haha!

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

Jag har ett webhotell hos fatcow.com. Där har jag obegränsat med databaser och domäner.  Jag vet ej om prestandan är tillräcklig för att hosta Linuxportalen, men jag ställer gärna upp och provar möjligheten iaf.

 

Vänligen,

-Erik

Lasps bild

Tack för senast Jonas!

Och hjärtligt tack för att du har kört LinuxPortalen under denna tid.

Det är aldrig ett självändamål att något alltid skall finnas till.

En utveckling mot nya mål kräver oftast någon form av grepp. Jag vet att du har andra saker som faktiskt är viktigare att sköta om.

Så förhoppningen är kanske inte att LinuxPortalen bara tas över, utan att det uppstår ett friskt skott med andra inriktningar.

Vi har nu kommit hem från vår tågluff, och inser att den lilla världen Europa inte är lika, så varför skall inte denna värld kunna få förändras. Så istället för överlåtelse, fundera på det nya skottet!

Så hör du av dig när jag kan vara till hjälp, eller när vi bara tar ett snack, säger Lasp

dementias bild

Håller med alla om att det är tråkigt att jonas slutar. Men känner man att man inte är drivande längre så är det bara bra att någon ny som brinner för det tar över. Men jag är otroligt tacksam över att sidan har funnits. Utan den hade jag garanterat inte börjat med linux. Så tack för att du har tagit dej tiden och haft denna sidan. Som enligt mej är det bästa linux forumet i sverige.