Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny version av Adobe Flash med hårdvaruavkodning under Linux

Adobe har släppt en ny version av Adobe Flash, nämligen version 10.2. För Linux är den fortfarande i beta-stadiet, men kan laddas ned härifrån: http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/

Den stora nyheten, och en mycket trevlig sådan, är att version 10.2 äntligen har hårdvaruavkodning vilket kommer medföra att processoranvändandet minskar avsevärt. Hårdvaruavkodningen finns på samtliga plattformar, men för Linuxanvändare gäller det än så länge att man har ett nVidia-grafikkort, eller ett chipset med Broadcom Crystal HD, för att dra nytta av det hela. Förhoppningsvis kommer framtida versioner även ge stöd för Intel och ATI.