Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Regeringen vill ha öppna standarder

Öppna standarder är ett ledord när E-delegationen presenterar sina riktlinjer. Det återstår en del jobb med att informera om det inom den offentliga sektorn.

http://www.idg.se/2.1085/1.365657/regeringen-vill-ha-oppna-standarder

...

 Ett tjugotal kommuner samarbetar sedan 2009 för införandet av öppna standarder inom ramen för Kivos – Kommunsamverkan i väst för öppen källkod. I början på december skickade Kivos ett brev till it-ministern Anna-Karin Hatt med en uppmaning om ett regeringsinitiativ för att underlätta utbyte av information på ett öppet och standardiserat sätt. I brevet står det: ”Flera av våra kommuner arbetar redan med de öppna dokumentformaten odf och pdf/a. Vi strävar efter att komma i från de inlåsningsmekanismer som i dag hämmar kommunernas it-utveckling.”

...

Läs hela artikeln på länken överst.