Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nu är IPv4 adresserna slut!

Det tog 10 år längre tid än man trodde. Men nu delades det sista blocket ut med IPv4 adresser. Så nu börjar det bli tid att skaffa IPv6, till sist!

http://www.datormagazin.se/artiklar/nyheter/20110203/nu-fordelas-de-sist...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dementias bild

Det står att dom flesta internetlevarntörerna har support för ipv6. Så vad är det som krävs för att man ska kunna byta?

FoHs bild

En router som klarar av IPv6, antar jag. Dock undrar jag om inte internetleverantörer kommer fixa det hela med tunneling av något slag.

andys bild

Dock har leverantörerna mycket ipv4 adresser att dela ut så det råder ingen brist.

FoHs bild

Nej, men förr eller senare blir det ju det. Och då bör de ju ordna det på något annat vis än att kräva att alla kunder ska uppgradera sin hårdvara (och mjukvara kanske, om man kör äldre Windows-versioner?).

hoths bild

Det kommer att vara en lång övergångsperiod. Men, till sist som med alla teknikskiften så kommer folk att tvingas byta utrustning. Det är ju ingen som har kvar den där TVn som bara klarar av att ta in TV1 och inte TV2, för att ta ett teknikexempel. NMT-telefoner är ju också sällsynta nu, för att ta ett annat exempel.

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

Till sist, ja. Men som du säger är det en lång övergångsperiod och under den tror jag någon gång att leverantörerna hellre kommer fixa det i sin ände än att säga att deras kunder nu måste uppgradera sin hårdvara. Vilken internetleverantör vill vara först med det? Finns ju risk att någon konkurrent snappar åt sig kunder Smile Infrastrukturen när det gäller nätverk är ju avsevärt större än tv-apparater.

En möjlig "lösning" kan ju från internetleverantören vara att i samband med en uppgradering av bredbandet kräva IPv6, så att IPv4-kunderna successivt fasas ut. Eller så kan det fixa det med firmware-uppdateringar löpande.

hoths bild

Jo, så blir det nog. Det är väl därför det tog 10år längre än vad någon trodde innan IpV4 adresseran tog slut. Vi får väl se vad som händer!

----
Linux växer snabbast!

hoths bild

Dags att börja migrera nu, tycker artikel i IDG.

http://www.idg.se/2.1085/1.367412/ipv6---darfor-maste-du-migrera-nu

----
Linux växer snabbast!

hoths bild

IDG följer upp Så här migrerar du till ipv6

http://www.idg.se/2.1085/1.367682/sa-har-migrerar-du-till-ipv6

----
Linux växer snabbast!