Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Humble "Frozenbyte" Bundle - Linuxspel igen!

För de speltörstande Linuxanvändarna så kan jag meddela att Humble Bundle är igång igen. Denna gång handlar det om den finska spelutvecklaren Frozenbytes spel, bland annat Trine och Shadowgrounds-spelen.

I vanlig ordning betalar du vad du vill för dem, och de är utan DRM så du kan installera dom i både Linux och Windows om du vill, på alla dina datorer. I skrivandets stund har samlingen pågått i ett par dagar och hittills samlat in lite över 600 000 dollar. De förra samlade in ca 1,2 miljoner samt 1,8 miljoner. Du kan välja själv hur du vill att pengarna ska fördelar, exempelvis om allt ska gå till EFF eller välgörenhet istället för till utvecklarna av spelet.

Här hittar ni beställningssidan: http://www.humblebundle.com/

Här har ni Trines hemsida med speltrailers och annat: http://trine-thegame.com/site/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

Trevlig nyhet :) 

FoHs bild

Frozenbyte har gått ut och meddelat att man lägger till lite bonusar till denna tredje Humble Bundle (med ca 4 dagar kvar):

  • Källkoden till Shadowgrounds och Shadowgrounds: Survivor
  • En leveleditor till Trine (Windows only, men fungerar möjligtvis i Wine)
  • Demo på Splot

FoHs bild

Nu är det drygt 8,5 timmar kvar tills denna deal försvinner. Ser ut som att man inte kommer komma upp i en miljon dollar, just nu är det ca 900 000 dollar som man lyckats samlat ihop (om alla snåla Windows-användare betalade lite mer så skulle det se annorlunda ut ;) ).

Jag tror personligen att anledningen till att man inte riktigt kommer upp i samma nivåer som de tidigare beror på att paketet bara kommer med 3 spelbara spel, varav två är av samma typ. Hur som helst tror jag nog Frozenbyte är ganska nöjda, de är ju ensam utvecklare att "håva in" pengar i det här erbjudandet.

Lasps bild

Märkligt då att Windows användare står för mer än hälften, Mac för lika mycket som Linux.

Vad är att klaga på?  Vi lever väl i en fri värld!

Visst är genomsnittssumman mindre för varje Windowsanvändare, men är det så mycket sämre då?

Jag har pytsat in i tidigare race och inte fått något tillsänt. Så det finns kanske en förklaring!

 

Meddelande från Humble Bundle, Inc.: Thanks for your purchase! You will receive an email at Lasp

FoHs bild

Jag vet att du gillar Windows, förmodligen mer än Linux? Men det här är ju ett Linuxforum (en minoritet) och då måste man ju få ge överhögheten (i form av Windows) en känga då och då, speciellt med glimten i ögat (= ;))!

Så finns det anledning att klaga? Med tanke på att ungefär 90% av datoranvändarna är Windows-användare så finns det ju anledning, tycker jag, att klaga på deras (i jämförelse) lilla del av kakan. Linuxanvändare betalade i genomsnitt nästan tre gånger så mycket som Windowsanvändarna (som betalade mindre än 10% av det faktiska värdet), och nästan dubbelt så mycket som Mac-användarna. Jag tycker det är beundransvärt att vi även i denna fria värld (Linuxvärlden) kan betala för oss. Och det hoppas jag att spelutvecklare tar till sig, för vi användare av fri mjukvara har ett rykte om oss att inte vara särskilt köpkraftiga.

 

Vet inte riktigt vad du menar när du säger att du inte fått dig något tillsänt. Menar du att du inte har kunnat ladda ner de tidigare spelen som Windowsanvändare och att du därför var ovillig att betala denna gång...? Här kan man begära nyckeln från tidigare omgångar: http://www.humblebundle.com/?s=resender

De understryker väldigt tydligt att man ska kontakta dom om man inte får någon nyckel efter sitt köp. Skulle du mot förmodan fortfarande inte få någon så kan du PM:a mig så får du låna min (spelen är trots allt DRM-fria).

Lasps bild

Bra svar, jo jag kör mycket Windows, men försöker att sprida även MacOs och Linux.

Det skall passa den som använder det hela. Och så skall det gärna vara komplett.

Men vad jag mest vände mig mot i inlägget är påhopp. Men som du säger detta är ett Linuxfora så det är OK.

Jag har tidigare pytsat upp pengar i olika projekt och har inte alltid fått rätt på det hela. I detta fall gäller det inteHumblebundle, allt gick jättebra. Tankat hem inatt så jag skall bara flytta ut det hela till rätt diskar.