Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxkärnans versionsnumrering går från 2.6.x till 3.x

Linus har bestämt sig för att uppdatera versionsnumreringen av Linuxkärnan, och från och med nästa version kommer den numreras som 3.0 och därefter 3.1 osv. Stabila kärnuppdateringar får använda sig av den tredje siffran, istället för den fjärde som tidigare (3.0.x).

Anledningen till bytet är först och främst att det börjar bli "svårt" att räkna så högt som 40, samt att det är lite drygt 20 år sedan första versionen släpptes. Det är alltså inga gigantiska förändringar som skett i kärnan (som vid förra bytet, 2.4 till 2.6), utan utvecklingen fortskrider precis som vanligt.

Läs mer på Phoronix.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Tycker att han gör helt rätt! Och han har en poäng när han säger att det inte är några större nyheter som i exempelvis gnome och KDE. Hade varit lite tråkigt om man fått se en framstressad, dålig eller rentav usel 3.0 kärna!

mats_b_tegners bild

 Kärna 2.6.x uppdateras fortfarande. I går släpptes bl. a 2.6.39.2.

Registered Linux User  #157454

If you like to cultivate insomnia.
Bed down with a pretty girl.
Amor vincit omnia.