Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya CruxEX LiveCD med Xfce 4.8 och kernel 3.0.0-rc7

En ny version av CruxEX 2011 (min remaster av Crux 2.7) med nya Xfce 4.8 och kernel 3.0.0-rc7 - senaste tillgängliga kernel på kernel.org - kan nu hämtas av alla intresserade.

Crux är alla entusiasters/nördars favoritsystem. Jag har bytt ut originalkerneln 2.6.35.6 mot "min" specialkernel 3.0.0-rc7-exton+ med stöd för "allt".

Unik/världsunik
CruxEX är - liksom mina tidigare Crux-remasters EXTON-CR LXDE och EXTON-CR KDE - världsunik. D v s det finns ingen annan CRUX live cd på något språk (såvitt jag vet). I vart fall inte för nerladdning. 

To my English spoken readers
CruxEX 2011 Linux LiveCD is based on CRUX 2.7 (latest version), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at Experienced Linux users). CruxEX 2011 uses the Xfce 4.8 Desktop environment. I have replaced the original Crux kernel 2.6.35.6 with "my" special kernel 3.0.0-rc7-exton+, with support for "everything". Read more about CruxEX 2011 HERE (in English).

Standardspråk
För att lättare kunna sprida CruxEX i lite vidare kretsar är standardspråket (locale) satt till engelska.

Nya installationsprogrammet Cruxex Installer
CruxEX kan lätt installeras till hårddisk i live-läge med programmet Cruxex Installer, som är nytt i denna version [110722] av CruxEX. I den gamla versionen Crux Installer användes LILO som starthanterare. I Cruxex Installer används GRUB (Legacy).

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.