Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Humble Indie Bundle #3 når över 2 miljoner dollar (slut nu)

Jag har tidigare skrivit nyheter när de andra Humble Bundle utannonserats. Denna gång gjorde jag inte det av någon anledning... Nu har dock Humble Indie Bundle #3 nått över 2 miljoner dollar. Det är den mest framgångsrika hittills. Det är 8 timmar kvar när detta skrivs, och betalar ni över snittet får ni även tillgång till spelen i Humble Indie Bundle #2. Dessutom får man spela Minecraft gratis till 14 augusti. Följande spel kan bli era för straxt under $6:

 • Crayon Physics Deluxe
 • Cogs
 • VVVVVV
 • Hammerfight
 • And Yet It Moves
 • Steel Storm
 • Atom Zombie Smasher

Från HIB#2

 • Braid
 • Cortex Command
 • Machinarium
 • Osmos
 • Revenge of the Titans

"Som vanligt" är det Linuxanvändarna som betalar mest, med straxt över 12 dollar. Därefter kommar Mac med 7.69 och sist Windows med 4.88.

http://www.humblebundle.com/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Första gången jag köpte pack 1 betalade jag mina snåla 1 dollar. Dock har jag ökat summan lite granna i pack 2 och 3.

Vad tanken var med dett var att tillägga att det inte är $6 utan ca 6kr som du kan få alla ovanämnda spel för, om du är riktigt snål.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Nej, betalade man 6kr fick man inte "alla ovannämnda spel" :) För att få spelen från HIB2 tillsammans med spelen i HIB3 var man tvungen att lägga åtminstone medelsumman, ca 6 dollar. Om man dock nöjde sig med spelen i HIB3 hade man kunnat betala vad som helst. Nu kan man naturligtvis inte längre få tag i spelen från HIB1, HIB2 eller Frozenbyte för några 6kr - om man inte piratar förstås.

fsns bild

Jag gillar Humble Bundle, köpte #3 nu och har #1 och #2 sedan tidigare! Själv brukar jag betala deras föreslagna pris, $25 eller runt 160 kronor tycker jag är rimligt.

Tyvärr är HIB#3 mer ostabilt än de tidigare upplagorna. För Hammerfight måste man in och ändra i en konfigfil, annars hackar bara spelet, And Yet It Moves väntar vi fortfarande på patchar för att den skall funka lite bättre, och Atom Zombie Smasher startar inte alls. Förhoppningsvis får dom ordning på det snart.

Annars håller spelen hög kvalitet. Braid är otroligt vackert, Osmos är coolt i sin enkelhet, och World of Goo har hög återspelbarhetsfaktor.

 

FoHs bild

Brukar själv vänta ett tag med att ladda ned spelen, har sett att det kommer uppdateringar över tid (många spel portas väl just för bundlen verkar det som). Är inte så jättemånga som jag faktiskt spelat. Har testat alla spel i #1 och Osmos och Machinarium i #2. Och Trine i Frozenbyte-bundlen.