Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mandriva 2011 officiellt utgiven.

Från och med Mandriva 2011 är det bara KDE 4 som officiellt stöds av Mandriva. GNOME, Xfce och andra skrivbordsmiljöer ingår inte längre officiellt som Mandriva-paket. Men användarrörelsen för Mandriva bidrar med paket som finns tillgängliga för dessa skrivbordsmiljöer.

Release announcement: http://blog.mandriva.com/en/2011/08/28/mandriva-2011-hydrogen-is-out/, men mer detaljer finns i Release Notes: http://wiki.mandriva.com/en/2011.0_Notes

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Får man med den Svenska versionen om man laddar ner den här?

http://www.mandriva.com/en/downloads/2011/

 

Jag har för mig att Mandriva hade delat upp språkområden i olika nerladdningar förut. Men kanske alla språk är i en DVD nu?

kyllings bild

Det är "Rosa Labs" som står bakom all utveckling av Mandriva idag. Det medför en viss förändring av förhållningssättet till Mandriva. Det är som "Ladislav Bodnar" skriver i "Feature Story" om Mandriva 2011, http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20110829#feature Mandriva är inte sig likt. Mandriva präglas av sin nya ägare "Rosa Labs". Det är inte så flexibelt längre utan Mandriva 2011 är anpassat för att installeras på många datorer med en helt likartad standard. "Rosa Labs" har ett mål för Mandriva. Det är företagen, myndigheter eller andra instanser som har behov en likartad standard på många datorer. Då är det inte viktigt att använda de nyaste i programmen. "Rosa Labs" kör med säkra program. Företaget "Rosa Labs" är vad jag läst också lite känt i Windowsvärlden för diverse applikationer. Är dock lite osäker i ämnet  "Rosa Labs"/Windows  Vad jag förstår har de sin bas i Ryssland. "Rosa Labs" har rustat Mandriva 2011 med en del egna utvecklade applikationer.