Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux Mint Debian 201109 (Gnome & Xfce) är släppt!

Linux Mint Debian teamet presenterar stolt en ny lansering av LMDE 201109 med uppdaterade ISOs för Gnome och Xfce.

"The team is proud to announce the release of LMDE 201109 with updated ISOs for Gnome and Xfce".

Information av "Clem" här: http://blog.linuxmint.com/?p=1818 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Snart släpps åxå KDE-versionen, som numera, även den kommer att baseras på Debian istället för Ubuntu.  (Intressant med tanke på vad som diskuterades här för ungefär ett år sedan... ) Smile

Det nya med Mint Debian är att den baseras på Debian testing MEN att uppdateringarna kommer i uppdateringpaket (Update Packs) från Linux Mint. Alltså inte direkt från Debians test-repository längre. 

Detta för att minska risken för uppdateringsstrul.  Paketen från Linux Mint är alltså testade och finns i ett Mint-repository som heter "Last".

Linux Mint Debian är f.ö. inte att betrakta som en nybörjardist, inte ännu i varje fall. 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

kyllings bild

 "(Intressant med tanke på vad som diskuterades här för ungefär ett år sedan... )"

Ja! Du fick du rätt. Men skall vi vara riktigt rättvisa så påstod att Linux Mint (Ubuntu) versionen inte var aktuell längre. Det visade sig var helt felaktiga uppgifter. När det här lilla samtalet fördes var jag bara informerade om att LMDE var ett expriment/test. Så var det också från början. Men det lilla testet utvecklades sig till att bli ett något mer omfattande projekt. Det har nu visat sig vara ett lyckat och en omtyckt förändring. Så ur den synpunkten får du rätt. En starkt bidragande faktor till ökningen av LMDE användare är naturligtvis Ubuntu:s förändring av skrivbordsmiljö med mera.... Men naturligtvis inte hela sanningen. 

tux-svens bild

Och ytterligare därefter kommer LMDE Fluxbox..   Laughing out loud

Därefter finns det bara 2 Mint-distar kvar som grundas på Ubuntu.

Allt efter användarnas önskemål.  Clem är mycket lyhörd för vad användarna tycker och har för idéer. 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Det är nog idé att testa lite olika alternativ, om varken Gnome 3 eller Unity ses som en väg framåt Smile Jag tror i och för sig att Gnome 3 kommer kunna fungera som ett alternativ för de som verkligen inte vill köra med Unity. Det är ju mer anpassningsbart med sitt plug-in-system och kan fås att likna en mer traditionell miljö.

tux-svens bild

Gnome 3 lär kunna anpassas så att det blir mer som Gnome 2 såsmåningom. Fast med bättre egenskaper för att anpassas till programmen.  Kanske det kommer att bli lösningen för Mint 12?

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

atas bild

Som jag fattar det finns det något typ av fallback läge som liknar den klassiska gnome desktopen i gnome 3. Antar att Mint planerat att använda det.

hoths bild

Skall bli spännande och se om min "gamla" LMDE byter automatiskt till den nya. Mitt skäl att byta till LMDE var att den alltsid skall följa med och att jag aldrig mer skall behöva byta OS!

----
Linux växer snabbast!