Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Distribution Release: Fuduntu 14.11

Jag vet att Andrew Wyatt och medarbetare har kämpat, strävat och verkligen försökt att nå användare med sin Fuduntu som har sitt ursprung i Fedora. Fuduntu är tänkt att vara lika enkel som "Ubuntu" är för användaren att installera och använda. Fuduntu är verkligen enkel och allt fungerar efter en installation. Men Fuduntu är en distribution som hjälplöst drunknat i det ständiga flödet av nya distributioner. Men nu har Andrew Wyatt bestämt att Fuduntu 14.11 övergår till att vara en "rolling-release"

 
"This release is considered the first official Fuduntu 'rolling-release' ISO image". 
 
Information: http://www.fewt.com/2011/09/fuduntu-quarterly-release.html
 
Information: http://distrowatch.com/?newsid=06896

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Ett "funduntu-liknande" system kan vem som helst skapa på ett par timmar. Läs här om hur det går till.

LINUX.EXTON.NET

atas bild

Kanske är det ett dåligt val av namn. Letar man efter något som är baserat på fedora så kanske man misstar Fuduntu för ytterligare ett ubuntu derivat. Jag tror det hade varit bättre med ett namn som anspelat på fedora i så fall. Det hade nog stuckit ut mera.

Jag tycker att namnvalet är riktigt uselt.

Den börjar med fud (hur tänkte dom här) och sedan untu som låter som att den är ett ubuntu derivat.

Jag vill påstå att vilket annat namn som helst hade varit bättre.

Kollade även http://www.fuduntu.org/name.html men blev inte övertygad av namnvalet.