Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton-Ocelot 11.10 Maxi LiveDVD med Unity och Gnome 3.2

Exton-Ocelot 11.10 Maxi live dvd är en helsvensk remaster av Ubuntu 11.10 (alias "Oneiric Ocelot"). Ubuntu 11.10 släpptes den 13 oktober 2011. Unity-skrivbordsmiljön med Gnome 3.2 samt kernel 3.0.0-12 används. Min skiva är på 1250 MB. Att jämföra med originalet som är på ca 700 MB.

Programinnehåll
Utöver de program som finns i Ubuntu 11.10 original (t. ex. LibreOffice 3.4.2) finns följande i Exton-Ocelot Maxi: VLC, AbiWord, Miro, SMPlayer, Inkscape, Wicd, Skype, Synaptic och kompileringsverktyg (för installation av program från källa/source). Alla win32-codecs är dessutom installerade i Exton-Ocelot. D v s du kan spela upp alla tänkbara filer inkl. AVI med bl a VLC.

Systemet kan mycket enkelt installeras till hårddisk. Installationsprogrammet är t o m på svenska. Ubuntu - och särskilt denna version - passar alla er som vill att allting bara ska fungera. Direkt. Utan strul. 

Ersättning
Exton-Ocelot 11.10 Maxi LiveDVD ersätter Exton-Natty 11.04 Maxi LiveDVD.

Läs mera om nyheterna i Ubuntu 11.10 HÄR.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR.

Läs mera...