Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ultimate Edition 3.0 är släppt.

Ultimate Edition använder numera sig av Linux Mint som grund i den här versionen av Ultimate Edition används Linux Mint 11 "Katya".

"Ultimate Edition 3.0 is unlike any previous release. Ultimate Edition 3.0 was built from Linux Mint 11 "Katya", which in itself was built from Ubuntu Natty 11.04. I hope I did not lose anyone there".

"I have dubbed this release ULTAMINT. It is a real piece of eye-candy & has a comprehensive software package".

Release announcement: http://ultimateedition.info/ultimate_edition/good-things-come-to-those-who-wait/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Lite dålig timing (kan man kanske tycka) nu när Linux Mint 12 precis har släppts.

LINUX.EXTON.NET

kyllings bild

Linux Mint 11 "Katya" är kassaskåpsäkert. Så det är inte alls fel. Så egentligen borde du enligt min åsikt baserat din "DebEX-Mint" på "Katya". Linux Mint 12 behöver mogna ett tag till, version 13 blir säkert bra.

extons bild

Jag har redan kunnat konstatera att Linux Mint 12 fungerar bra. För mina behov och de flesta andras (vågar jag påstå).

LINUX.EXTON.NET

fingal12s bild

Nix, linux mint 12 fungerar inte alls bra för de flesta, för vissa ja säkert, men för andra är det en katastrof. Linux mint 11 fungerar mycket bättre och är enklare att hantera än de nya telefonliknande skrivborden. Vill jag ha en androidtelefon så skaffar jag en, men inte tusan vill jag ha en i datorn.

extons bild

Jag håller nog inte riktigt med dig. I Linux Mint 12 kan du ju om du vill köra Gnome 3.2 på ett mera traditionellt sätt (med "vanliga" menyer). Om du ändå gillar nya KDE 4.7.3 bättre än Gnome 3 så kan du testa min nya remaster DebEX-Mint 12 Xmas Edition. Den innehåller fyra skrivbordsmiljöer - KDE 4.7.3, Gnome 3.2, Gnome 2.32 och Mate. Default/standard-skrivbordsmiljö är KDE.

LINUX.EXTON.NET

fingal12s bild

Jag vet att man kan köra gnome 3.2 med vanliga menyer, men varför krångla till det? Det finns några orsaker att jag inte testar din nya remaster, det är för att den är för 386 och inte 64 bitars, och sen är inte dolphin så bra som nautilus. Det finns några andra orsaker till som gör att jag inte vill lämna det "gamla" gnome. Jag nöjjer mig med "gamla" linux mint 11 och den dagen den inte uppgraderas mer så får jag titta mig omkring för att hitta något annat. Synd iså fall att ev behöva lämna ubuntu eller deras derivata, då jag kört det sen den första versionen av ubuntu.

extons bild

Ok, men varför är då Nautilus så mycket bättre än Dolphin? Filhanterare som filhanterare, eller? Jag för min del tycker att Thunar och PCManFM fungerar rätt bra också.

F ö: Har du någon nytta av en 64-bitars dist? På vilket/vilka sätt? D v s jämfört med om du körde en 32-bitars.

LINUX.EXTON.NET

fingal12s bild

tja vad ska svara, jo jag vet att jag kan köra både 386 samt 64 på min burk, men jag tycker helt enkelt det fungerar så pass bra med 64 bitars system på burken. Sen över till det med filhanterare, i nautilus behöver jag inte bry mig om i vilket format bilderna för mina mappar är i, dolphin däremot kan bara visa några bildformat och då den övervägande delen av bilderna för mapparna är i jpg format så skulle jag manuellt behöva konvertera alla hundratals bilder till ett format som dolphin klarar, och det jobbet vill jag inte ha, det ska vara så enkelt som möjligt. Jag använder pcmanfm när jag behöver vara root för en stund, annars är det nautilus som gäller.

jelhs bild

I Dolphin behöver du inte konvertera jpg-filer till något annat, dessutom finns det massor av tillägg för olika ändamål, t.ex. dropboxhantering mm.

fingal12s bild

mycket möjligt men den kan inte läsa in jpg filer, jag har provat det ett antal gånger och det går inte. Varken i kubuntu 11.04 eller 11.10. Att det finns andra tillägg det vet jag, men det är inte det som avgör utan just det att dolphin inte klarar av det som nautilus gör utan problem.

jelhs bild

Vad menar du med att "läsa in" jpg-filer och vad klarar Nautilus som Dolphin inte klarar?

fingal12s bild

va? i fall jag vill ha en bild i stället för den vanliga mappbilden, så kan inte dolphin fixa det, vilket nautilus fixar utan problem. Under egenskaper i dolphin, där man väljer iconfiler, där kan dolphin inte öppna jpg filer! Vilket nautilus gör utan problem, förstår du nu? eller?

jelhs bild

Ditt första meddelande var långt ifrån glasklart Wink

Nu förstår jag vad du menar och där har du rätt, man kan inte välja ikon, annars kan man skruva på det mesta. Däremot gillar jag inte din ton så jag lägger ner detta nu.