Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu TV presenterad på CES

Canonical har presenterat Ubuntu TV på CES. Det är ett Ubuntu med TV-anpassat gränssnitt, som de hoppas få ut på produkter under 2012. Inledningsvis riktat mot USA och Kina, och andra länder följer på dessa om de lyckas få till avtal med innehållsproducenter.

Ubuntu TV ska ha funktioner för inspelning, sammankoppling med mobiler och datorer, onlineinnehåll med mera. Canonicals produktsida hittar ni här: http://www.ubuntu.com/tv

Fler artiklar och "analyser":
www.webupd8.org/2012/01/ubuntu-tv-demoed-at-ces.html
www.omgubuntu.co.uk/2012/01/ubuntu-tv-unveiled-at-ces/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Även om jag tycker det är roligt att se en Linuxdistribution leta sig ut på andra enheter än datorer, så är jag lite tveksam till detta. Jag håller förvisso med om att smartphone-skeppet redan seglat, och att de kanske har lite större chans med den nyare trenden med smart-TVs. Däremot så är ett TV-köp en ganska stor investering, och upplevelsen måste vara väldigt slipad. Jag är inte säker på att Canonical har lyckats slipa sitt Unity tillräckligt för att fungera bra på en TV.

mindlights bild

OM 

de kan knyta till sig ett par stora TV-tillverkare som gemensamt har UbuntuTV som standard så har de möjlighet att lyckas och växa på den plattformen... och KANSKE blir det en likvärdig motor för Linux Desktop som iPod och iPhone har varit för Mac.

Men vis av erfarenheter så är risken oerhört stor att TV-tillverkarna ska köra sina egna race, misslyckas för att sedan till slut sluta sig till Microsoft eller Google...

Vi vet ju hur bra det gick med Linux på NetBooks... alla tillverkare valde en egen dist och alltihop blev en förlustaffär för alla inblandade...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

FoHs bild

Den modige kan nu testa Ubuntu TV-gränssnittet med hjälp av en PPA (rekommenderas inte):

http://www.webupd8.org/2012/01/how-to-install-ubuntu-tv-from-ppa.html

johnh3s bild

Jag tror TV marknaden är svår. Se bara på Google TV:

http://www.idg.se/2.1085/1.416044/google-tv-ett-gigantiskt-misstag

 

Dessutom tycker jag allt snack om Ubuntu TV och mobiler m.m.. tar bort fokus från datorerna

Vad hände med visionen att få 300 miljoner användare till Ubuntu? Känns lite som om de har gett upp:

http://www.linux-magazine.com/Online/Blogs/Off-the-Beat-Bruce-Byfield-s-Blog/A-Disturbing-Dialog-About-Ubuntu-and-Unity

FoHs bild

 Eller så är snacket om tv och mobiler ett medvetet drag att få fler till Ubuntu. Om de 300 är på skrivbordet eller i kombination med andra plattformar spelar nog inte så stor roll, det gagnar skrivbordsubuntu i slutänden Smile

IDG sätter rubriker och skriver artkklar ungefär som aftonbladet. SmartTV är definitivt inte något misstag. Under CES nu i dagarna har det skrivits en hel del om GoogleTV. Det kommer bli stort,bäst att passa påinnan det är för stort Smile