Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Asturix 4 är släppt.

AsturixLinux 4/"Ubuntu-based desktop" har sitt ursprung i Spanien men erbjuder användaren samma språkstöd som Ubuntu Linux. AsturixLinux 4 erbjuder en bra lösning för den aktiva och produktiva användaren. Dock saknar hemsidan viktig information och detaljkunskaper som berör distributionen. Men förvalt skrivbord är ett eget med namnet "Asturix On", mer detaljer om AsturixLinux 4 finns här http://distrowatch.com/table.php?distribution=asturix

AsturixLinux lösning visades för en större publik via sammankomsten "HackFwd Berlin".

"We have developed a new desktop environment to improve usability and productivity, and to help you stay focused; the biggest color palette in the world by default - we signed a partnership with GiveLifeCS so you can enjoy more than 5,000 colors while using GIMP, Inkscape or another design application".

Jag tror med all säkerhet att AsturixLinux 4 passar för den produktiva användaren. Se nedan.

"GiveLife CS"

"After 4 years GiveLife CS put online the RGB Color / System Palette with 5101 shades of Color.
We belive that this tool is very important and beneficial to Designers of Video-Games , Animations , Graphic Designer , Industrial Design , Web Designer , Arts , Arquitecture including Animated Film Industry and of course in many more areas of work".

Källa 1: http://distrowatch.com/?newsid=07065

Källa 2: http://asturix.com/

AsturixLinux

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kyllings bild

Om "Asturix On" skrivbordsmiljö.

http://asturix.com/on/