Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu i Oracles VM Virtual box

 Hej alla,

Jag har framfört synpunkter till kommunerna i Nacka och Stockholm där jag föreslår att dom skall se över vilken IT inriktning dom har för våra barn. I Nacka har tex Apple sålt in sig. Stockholm vet jag inte. Viktigt är dock att som medborgare upplysa om alternativ och hålla svåger politik på avsånd. Tipsade om artikeln beträffande Hudiksvalls kommun: http://www.idg.se/2.1085/1.428716/halva-priset-for-skoldator-med-linux

Har också gjort en presentation (pdf) för den novise som vill prova Ubuntu och inte bara köra i Live läget. Att göra en 'skarp' installation kan föregås av denna virtuella installation för att skapa större säkerhet hos den novise. Här installeras Ubuntu i virtuell box och all erfodlig mjukvara beskrivs och länkas. Denna presentation får spridas av den som så önskar. Länken är till en av mina webbplatser:

http://www.linuxdist.se/wp-content/uploads/2011/12/ubuntu.pdf