Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Canonical visar upp Ubuntu for Android

Mark Shuttleworth har visat upp Canonicals nästa drag i målet att få 200 miljoner användare till och med 2015: Ubuntu for Android. Idén är att Ubuntu körs sida vid sida med Android på en Android-telefon, och när denne sätts ner i dockningsstationen så kommer den anslutna skärmen visa en fullständig Unity-miljö där Android-appar kan köras, telefonkontakter visas, SMS skickas osv.

Draget kommer ganska tätt inpå Ubuntu TV-initiativet, och ungefär på samma sätt så är detta något som i första hand kommer utföras tillsammans med telefontillverkare, och kanske inte något för oss slutkonsumenter.

Här är Canonicals produktsida: http://www.ubuntu.com/devices/android

Webup8 har hittat en demonstrationsvideo av det hela: http://www.webupd8.org/2012/02/ubuntu-for-android-demo-video.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Intressant nyhet, men samtidigt lite stressande. Nu "tvingas" man ju komma igång med Android på allvar. Bäst att sätta igång genast så man inte hamnar på efterkälken!

LINUX.EXTON.NET