Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet

 Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet 

Onsdagen den 21 mars kommer riksdagen att rösta om Datalagringsdirektivet (DLD) som kommer att påverka stora delar av vårt digitala samhälle. Om regeringen klubbar igenom DLD kommer det att leda till omfattande övervakning av dig på internet. Exempel på det som kommer att lagras är vilka e-mail du skickar, vem du ringer till, hur länge du ringer, vart du befinner dig när du ringer samt vad och till vem du SMS:ar. Dessa uppgifter sparas från sex månader till ett par år hos din operatör och kan när som helst hämtas ut av polisen och andra myndigheter.

I protest mot detta kommer en demonstration att genomföras i Göteborg, vid Götaplatsen den 17:e mars kl 14:00. Det kommer finnas talare som berättar i korthet vad DLD är och hur det kommer påverka oss och samhället. Även representanter från politska ungdomsförbund och partier är på plats.

"Vi tror inte på ett mer övervakat samhälle med lagar som inte främjar samhällsutvecklingen" säger Nicolas Sahlqvist som är en av arrangörerna.

Signaturen "EV" som tänker vara med och demonstrera förklarar:
"Datalagringsdirektivet skrevs efter terroristattackerna i Madrid, av rädslans irrationalitet. Det är inte första gången regeringar vill övervaka alla för att fånga några få. Problemet är att förr var vi oskyldiga tills vi bevisats skyldiga, nu är vi alla misstänkta. Ett samhällsklimat som detta tendrar att skapa terrorism, inte hämma det." 

För mer information finns facebookgruppen
Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet (DLD)
http://tinyurl.com/dld17mars

Kontakt:
Ein Andersson
0708 - 43 23 37

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

 Tack för tipset, jag ansluter.