Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Valve storsatsar på Linux som spelplatform?

År 2012 kan vara året där Linux tar ett verkligt stort kliv på desktopsidan.
Michael Larabel, som driver sajten Phoronix, har varit på besök hos Valve och fått se delar av Valves satsning på Linux.

Smaka på det här:
Left4Dead under Ubuntu 11.10, utan Wine eller andra mellanlager!

Valve har alltså allvarliga planer rörande Linux och deras plattform Steam. Steamklienten med Left4Dead är alltså först ut i labbet idag och planer på andra titlar finns.

Med tanke på Steams marknadsandel och tyngd som "appshop" så är detta goda nyheter ifall det resulterar i release på Linux.

 

Källa:

Originalartikel på Phoronix

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Skönt att se det bekräftat till slut! Nu kan man i och för sig inte med säkerhet säga att det kommer, men de arbetar helt klart på det och har tagit sig långt.

2012 har varit ett bra år, och det kommer bli bättre. För tillfället har jag investerat i 4 st Kickstarter-spelprojekt som alla har en Linuxklient planerad. Kul att man kan påverka med sina pengar :)