Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Oracle vs Google: API:er är inte kopieringsskyddade

Domaren i målet Oracle vs Google har precis kommit fram till att API:er inte är kopieringsskyddade ("copyrightable"). Detta var enligt många den stora frågan i denna rättegång, som även innehöll två patent som juryn för ca en vecka sedan bedömde att Google inte inkräktat på.

Hade domaren kommit fram till att API:er är kopieringsskyddade så hade det kunnat försvåra stort för utvecklingen av fri mjukvara. Det hade varit ett mycket större problem än mjukvarupatent. För Google hade det möjligtvis inneburit att deras plattform tvingats använda det officiella Java och JavaVM på något vis, allra minst hade de varit tvungna att köpa en licens från Oracle.

För Oracle har det här gått från att ha varit en stämning på 6 miljarder dollar till en total förlust (edit: Tydligen har de chans till "max" 300 000 dollar pga 9 rader rangeCheck-kod och 8 testfiler som kopierats).

Läs mer här (och övrigt artiklar på Groklaw): http://www.groklaw.net/article.php?story=20120531172522459

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Trevligt trevligt, finns hopp om framtiden.

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...