Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fuduntu 2012.3 Release

 

 

Jag skulle vilja tillkännage omedelbar tillgång till Fuduntu 2012,3, vår tredje kvartalet övergång till 2012. Liksom alla tidigare Fuduntu versioner följer här versionen vår tradition av att göra små inkrementella fördelning förbättringar som inte offra stabiliteten i vår Linuxdistribution. Befintliga Fuduntu användare har redan rullat upp till 2012,3, eftersom alla uppdateringar som finns tillgängliga släpps till vår stabila arkiv.

Nya funktioner:

Denna cykel fokuserade på många förbättringar under huven, däribland kärnplattform uppdateringar som GCC 4.6.3 och Anaconda 16. Dessutom vill vi meddela följande nya funktioner.

GRUB 2 - Fuduntu nu fartyg GRUB 2 som vår standard starthanteraren. Denna förändring ger bättre kompatibilitet vid flervalsstart alternativa Linuxdistributioner och även hjälper oss att förbereda oss för framtida UEFI stöd.

För nya användare GRUB 2 kommer att installeras och konfigureras automatiskt kommer dock befintliga Fuduntu användare får GRUB 2 programuppdateringen men startprogram kommer inte att uppgraderas automatiskt. Vi har dokumenterat ett frivilligt förfarande som gör att du kan manuellt uppgradera din starthanterare. Denna dokumentation finns på vår  WIKI .

Stora paketuppdateringar denna cykel:

 • Kernel 3.4.4
 • Krom 19.0.1084.56
 • Firefox 13.0.1
 • Thunderbird 13.0.1
 • LibreOffice 3.5.4.2
 • GIMP 2,8
 • Pidgin 2.10.4
 • Grub2 2,0-0,27
 • VirtualBox OSE 4.1.16  nytt paket!
 • GCC 4.6.3
 • Infinality FreeType 2.4.10
 • WINE 1.4.1

Observera att vissa av de paket som anges ovan finns tillgängliga för installation från våra paket arkiv, men är inte installerat som standard. Många ytterligare uppdateringar har gjorts, men är för många för att lista. Nästan 2000 paketuppdateringar har levererats sedan lanseringen av Fuduntu 2012,2 i april.

Driver Support:

För din bekvämlighet värd Fuduntu flera kmod paket i vårt arkiv. Dessa paket gör det enkelt att aktivera en egen grafikdrivrutin eller WiFi-adapter. För att aktivera, är det oftast så enkelt som att installera den nödvändiga kmod och starta om datorn.

Ingår i förvaret:

 • NVidia display driver 290,10 (nvidia-kmod)
 • ATI Catalyst display driver 12,4 (katalysator-kmod)
 • Broadcom WiFi-adapter drivrutin 5.100.82.112 (WL-kmod)
 • VirtualBox OSE (kmod-virtualbox-ose)  nytt paket!

Ladda ner: 2012,3 - 32-bitars: [ Ladda | Torrent ] 64Bit: [ Ladda | Torrent ]

BilagaStorlek
logo.png5.46 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

friTTe81s bild

 Kör denna själv nu på min laptop, allt fungerade out of the box..följde bara wikin för att installera mina ATI drivisar.

Sen Jupiter är ju ett kanonprogram som styr cpu frekvens, drar man ur ac kabeln så går den ner till power saving osv.
Allt bara funkar.

 fredrikfritte@gmail.com

friTTe81s bild

Glömde nämna att denna är i basen en Fedora dist, men har nu helt blivit en egen "fork" med bara egna repos osv.

 fredrikfritte@gmail.com