Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kör senaste Slackware (14.0) 64bit med senaste KDE (4.10) och senaste stabila kärna 3.7.8

Jag har lagt ut en ny version av Exton-Slack. För första gången som ett 64bit-system. Nya Exton-Slack innehåller senaste KDE-version (4.10, släppt 130206). Slackware 14.0 i original använder fortfarande KDE-version 4.8.5. Vidare har jag igår kompilerat en sprillans ny kernel för Exton-Slack. Nämligen kernel 3.7.8-exton. Version 3.7.8 är senaste tillgängliga stabila kernel. Helt nytt är också att Exton-Slack använder Grub2 (nya Grub) som starthanterare vid en hårddiskinstallation. Slackware original håller (fortfarande) fast vid "gamla" LILO

Program
Jag kan särskilt nämna GParted 0.14.1 (senaste, finns inte i Slackwares programförråd), AbiWord 2.8.6 (senaste, finns inte i Slackwares programförråd), Firefox 18.0.1, Thunderbird 17.0.2, GSlapt 0.5.3h och GCC 4.7.1. Alla ingående program har uppdaterats till senaste tillgängliga version per 130217. Studera den fullständiga programlistan.

Se en skärmdump av Exton-Slacks skrivbord. Denna gång har lagt lagt lite större vikt vid "design". Observera särskilt de snygga ikonerna. De har jag "lånat" från den turkiska linuxdistributionen Pardus.

LÄS MERA...