Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSUSE 12.3 har släppts!

openSUSE 12.3 har släppts med KDE 4.10, Linux 3.7 och allt det nya och bästa från FOSS världen. Bland nyheterna är också att live-imagefilerna nu är 1gb och får därför inte plats på en cd, men kräver dvd eller usb-minne. Det finns numera även en officiell rescue live-cd/usb samt MariaDB har ersatt MySQL som standard. 

Läs mera på den officiella nyhetssidan:

http://news.opensuse.org/2013/03/13/opensuse-12-3-free-open-and-awesome/

Uförlig feature lista:

http://en.opensuse.org/Features

Ladda ner här:

http://software.opensuse.org/123

Nybörjarguide:

http://opensuse-guide.org/

En liten introduktionsvideo till openSUSE 12.3 KDE Desktop:

http://www.youtube.com/watch?v=UqHppnzlXN4&feature=youtu.be

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

EXTON OpSuSJag har idag gjort en remaster av openSUSE 12.3, som alltså släpptes den 13 mars 2013. Systemet levereras denna gång i form av en zip-fil om 1140 MB för direktöverföring till USB-sticka. Systemspråket är engelska. Kernel 3.7.10-9.1 (senaste SUSE-kernel) och KDE 4.10.1 (senaste kde-version, släppt 130305) används. Alternativ skrivbordsmiljö är snabba Razor-qt 0.5.2.

LÄS MERA...

 

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Jag har gjort ännu en remaster av openSUSE 12.3, som släpptes den 13 mars 2013. Denna gång med den nu så populära skrivbordsmiljön Cinnamon 1.6.7.

Se en skärmdump av Cinnamon-skrivbordet.

LÄS MERA...

 

LINUX.EXTON.NET

nesnomiss bild

Vill bara meddela att Muktware (som är en utmärkt nättidning) har startat en opensuse och kde tidsskrift Smile ... läs deras artikel om det här: http://www.muktware.com/5552/muktware-launches-opensuse-and-kde-magazines.