Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Humble Bundles

Humble Bundle Weekly Sales v. 38

Denna vecka bjuds det på spel från Egosoft. De spel som funkar är i X3-serien, en form av rymdutforskarspel med tillhörande expansioner.

https://www.humblebundle.com/weekly

Humble Indie Bundle 9

En ny Humble Indie Bundle är igång! HiB9 innehåller följande spel:

  • Trine 2
  • Mark of the Ninja
  • Eets Munchies
  • Brütal Legend
  • FTL
  • FEZ

De två sista kräver att man betalar över medel, som i skrivandets stund ligger på under 5 dollar. Följ länken nedan för att köpa!

https://www.humblebundle.com/

Uppdatering 4/6: Uppdaterat med länkar till själva spelsamlingarna... Klantigt att glömma det! HIB8 har nu uppdaterats med fyra stycken till spel. Missa inte detta!

Uppdatering 6/6: Ny Weekly med andra titlar.

Uppdatering 15/8: bittin tipsar om en ny Weekly Sales. Denna gång med Darwinia, Uplink, Prison Architect mfl

Uppdatering 11/9: Ny Humble Indie Bundle!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Har nu testat The Walking Dead och Back to the Future via ett Steam installerat via Wine. Det har funkat bra. Har inte spelat igenom spelen så pass att jag kunnat byta episod dock.

Ett problem som jag har, som dock gäller alla Wine-spel och även många spel som är gjorda för Linux, gäller bytet av upplösning när spelen börjar. Skärmen byter upplösning, men inte spelen, så jag ser bara övre vänstra hörnet av spelet. Tror dock att det främst har att göra med mitt grafikkort, ett AMD HD7750. Om upplösningen på skärmen inte är densamma som spelet startar i så syns dessutom Unity-panelen över det hela. Har löst detta genom att skapa en liten kommandofil och bytar upplösningen med xrandr -s innan jag startar spelet. Är det någon annan som har problem med det här, så fråga så beskriver jag mer utförligt.

Edit: En annan lösning om man inte har något emot att köra i fönsterläge, är att ställa in ett virtuellt skrivbord i Wine. Starta winecfg (Wine configuration från menyn) och kryssa i "Emulate a virtual desktop" under fliken Graphics, samt en upplösning.

jonasbjorks bild

Varför inte köra Steam native klienten för Linux? 

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Därför att de spelen inte finns till Linux (två olika bundles). De vägras därmed installeras via Linux-Steam. Min tanke var då att installera spelen via Wine-Steam och sedan göra en custom launcher från Linux-Steam så jag kunde starta alla spel från samma klient. Dock verkade det som att åtminstone Back to the Future togs bort när jag startade Linuxklienten. Då gav jag upp försöket Smile

mohsins bild

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{  THis POST IS SO NICE AND GREAT }}}}}}}}}}}}}}}}

envisionwebhosting    [url=http://www.envisionwebhosting.com/ ]cheap web hosting pakistan - what is the best web hosting service - envisionwebhosting.com[/url]
examsheets    [url=http://examsheets.com/ ]examsheets.c

bittins bild

Finns ännu en ny Weekly nu :) 

FoHs bild

La till en uppdatering i slutet Smile Kanske får redigera lite mer för framtiden. Pågår en annan Humble Bundle också, men den innehåller bara windows-titlar denna gången (förvisso bra så som Dead Space, Battlefield 3 osv).

FoHs bild

Ny Humble Bundle Weekly har dykt upp, nu med flera Linuxspel! (Så vitt jag vet har de allra flesta spel varit med tidigare i olika bundles, kanske alla, men de som missat kan ju köpa nu.)

https://www.humblebundle.com/weekly