Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Exton|Defender 64 bit baserad på Fedora 19

Jag har gjort en ny version av Exton|Defender Super Rescue System - räddaren i nöden. Denna gång baserat på det eminenta linuxsystemet Fedora 19 64 bit (Schrödinger's Cat), som släpptes den 2 juli 2013.

Exton|Defender innehåller bl a olika räddningsverktyg. Mate 1.6.1 används som skrivbordsmiljö.

Vem passar Fedora 19/Exton|Defender för?
Alla som gillar t. ex. Ubuntu, men ändå vill testa något nytt. Dessutom givetvis alla "nybörjare" och andra, som vill ha ett bekvämt linuxliv. Kanske också alla som har den (enligt mig) felaktiga uppfattningen att Ubuntu/Mint är den enda riktigt "användarvänliga" linuxdistributionen.

LÄS MERA...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Jag har idag 130726 lagt ut en ny version av Exton|Defender 64bit baserad på Fedora 19. Jag upptäckte igår (till min förskräckelse) att version 130721 (den första) saknade stöd för Flash i Firefox och att sådant stöd inte utan vidare kunde installeras. Fedora är restriktiv med icke "opensource"-program. Flash behövs alltså bl a för att kunna använda Youtube. I version 130726 har jag förutom Flash installerat Vlc version 2.0.7 och nödvändiga multimedia-codecs. För att kunna göra det har jag lagt till extra programkällor (repositories).

Nu är Exton|Defender fc19 ett verkligt alternativ till Ubuntu 13.04 och andra distar (t. ex. Linux Mint), som är baserade på Ubuntu (såsom jag påstod från början).

Version 130726 av Exton|Defender fc19 kan bara hämtas från SourceForge.net. Det är för närvarande (130726) något fel på Svenska Linuxföreningens server.

LÄS MERA...

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Jag har gjort ännu en ny version av Exton|Defender Super Rescue System – räddaren i nöden baserat på det eminenta linuxsystemetFedora 19 64 bit (Schrödinger’s Cat), som släpptes den 2 juli 2013.

I dagens version (130728) används kernel 3.10.3 (senaste, släppt 130725) och den nu så populära skrivbordsmiljön Cinnamon 1.9.1. Alla ingående program är uppdaterade till senaste version per idag (130728). Studera den fullständiga PAKETLISTAN.

I version 130726 (med skrivbordsmiljön Mate 1.6.1) och i nu aktuell version 130728 har jag förutom Flash installerat Vlc version 2.0.7 och nödvändiga multimedia-codecs. För att kunna göra det har jag lagt till nödvändiga extra programkällor (repositories). Nu är Exton|Defender fc19 ett verkligt alternativ till Ubuntu 13.04 och andra distar (t. ex. Linux Mint), som är baserade på Ubuntu.

Unik/världsunik
Min remaster av Fedora 19 med Cinnamon är unik. D v s det finns ingen annan liknande skiva för nerladdning (såvitt jag vet).

LÄS MERA…

LINUX.EXTON.NET