Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Valve utannonserar SteamOS - deras Linuxbaserade OS för vardagsrummet

Valve har idag utannonserat deras SteamOS, ett Linuxbaserat operativsystem (rykten säger att det är byggt på Ubuntu 12.04 LTS) avsett för vardagsrummet.

Operativsystemet ska "snart" finnas tillgängligt för gratis nedladdning av användare, och för licensering till tillverkare. Sannolikt kommer det här vara basen för kommande Steam Box i olika utföranden.

Systemet ska även ha möjlighet att streama dina spel från din speldator till SteamOS på datorn i vardagsrummet. Med andra ord, om du redan har en eventuellt dyr och kraftfull speldator så behöver du inte investera i en till dyr låda.

Valve planerar att lägga till musik och film till SteamOS också. Spotify ska redan ha stöd för operativsystemet, men är fortfarande i betastadiet.

Detta är den första av tre utannonseringar under veckan. Nästa är plannerad på onsdag kväll. Valve säger att de kommer utannonsera flera stycken så kallade AAA-titlar (dvs stortitlar), och vi kan förvänta oss åtminstone en variant av Steam Box innan veckan är slut.

Läs mer här: http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Ett nyttjande avtal som innehåller fler än tio länkar kan ingen läsa igenom och klara ut!

BECAUSE SOME STATES OR JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OR THE LIMITATION OF LIABILITY FOR CONSEQUENTIAL OR INCIDENTAL DAMAGES, IN SUCH STATES OR JURISDICTIONS, VALVE, ITS LICENSORS, AND ITS AND THEIR AFFILIATES’ LIABILITY SHALL BE LIMITED TO THE FULL EXTENT PERMITTED BY LAW.

C. NO GUARANTEES 

 

Måste det vara så?

FoHs bild

Det är ju USA vi pratar om, så ja Smile