Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MeX 13.10 64 bit med KDE 4.11.2 och tre andra skrivbordsmiljöer

Det har väl knappast undgått någon att Ubuntu 13.10 släpptes i skarp version i torsdags (131017). Med anledning härav har jag kunnat släppa MeX 13.10 64 bit i stabil version idag (131019).

Vem är MeX lämpad för?
MeX Linux passar inte bara ubuntuentusiaster utan alla som som vill göra "linuxlivet" riktigt enkelt för sig.

LÄS MERA...

Bild

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

På förekommen anledning vill jag göra följande förtydliganden.

1. Mina Ubuntu-remasters (MeX, ExTiX, LFA och ExLight) använder bara Ubuntus officiella programförråd.

2. Den som inte gillar ”mina” ubuntukärnor (t. ex. 3.11.0-7-exton i MeX) kan givetvis efter en hårddiskinstallation installera Ubuntus officiella kärna, t. ex. 3.11.0-12-generic i MeX 13.10. Mina ubuntukärnor är för övrigt kompilerade på exakt samma sätt som Ubuntus officiella kärnor. (Om så inte vore fallet skulle de inte fungera i ett Ubuntu/Debian-system).

3. I MeX, ExTiX och ExLight måste du efter en hårddiskinstallation skapa egna användare. Det görs med kommandot sudo adduser MinEgenAnvändare. Om du vill ta bort live-kontot så görs det med kommandot sudo deluser live. Svårt? LFA uppför sig dock exakt som Ubuntu original i nyssnämnt avseende. Det beror på att det (liksom i Ubuntu original) inte finns något root-konto i LFA.

KOMPABILITET M M
Det förekommer att någon av oklara skäl har svårt att få igång en viss ”extondist”. T. ex. MeX. Jag vill därför göra klart följande: Om ett originalsystem kan köras på en viss dator så kan också en extonremaster av samma originalsystem köras på samma dator. Jag förändrar nämligen aldrig ett linuxsystem till det sämre vad gäller autokonfigurering och hårdvaruigenkänning m m. Det händer att jag byter kernel, men då alltid till en ”bätttre” kernel med ännu mera ”inbyggt” stöd för olika slags hårdvara m m. (Som jag alltså gjort i version 131019 av MeX 13.10).

LINUX.EXTON.NET