Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya LFA (Linux for All) med kernel 3.13 och förenklad USB-installation m m

LFA
Version 140131, 13.10, 64bit, med Mate och fyra andra skrivbordsmiljöer

About
The system is a remaster of Ubuntu 13.10 – codenamed Saucy Salamander, released on October 17, 2013. The original system includes the Desktop Environment Unity 7.1 (Ubuntu). I have added LXDE, Mate 1.6.0, Razor-qt 0.4.1 and XBMC 12.0 (An award-winning free and open source (GPL) software media player and entertainment hub for digital media) as alternatives, so that everyone on the spot (during live operation) can compare the different five Desktop Environments. The system language is ENGLISH.

News about LFA version 140131
1. The LFA ISO is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run LFA from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence! I’ve found two scripts which make the installation to USB very simple. The scripts are quite ingenious. Unfortunately, it is not me who have created them. I found the scripts on Kanotix website. There was no direct indication of how good the scripts were, but my tests show that they work flawlessly on USB installations of all normal Ubuntu systems. Read my INSTRUCTION how to use the scripts.
2. Another big improvement is that LFA now can run from RAM. Use Boot alternative 2 (Copy to RAM). It will look like this. When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 2 GB RAM to run LFA that way.
3. LFA is now more stable than ever. All packages have been upgraded to the latest version by 140131. To make it possible to run LFA from RAM I have uninstalled three big packages; LibreOffice, Google Earth and Google Chrome.

4. Kernel 3.12.0-2-exton is replaced by kernel 3.13.0-6-exton.

Vem kan ha glädje av denna "extondist"?
Alla som gillar Ubuntu. Dessutom alla som vill köra ett linuxsystem från USB-sticka och spara systemändringar på stickan. En hårddiskinstallation blir därmed "onödig". Särskilt som du också kan köra LFA supersnabbt i RAM-minnet. (Du behöver då alltså minst 2 GB RAM i datorn). Vidare alla som vill köra ett ubuntusystem med senaste linuxkärnan.

LÄS MERA…

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Jag har igår (140306) lagt ut en ny "bättre" version av LFA.

LÄS MERA...

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Build 140317 of LFA (with five different Desktop environments) is now more stable than ever. All packages have been upgraded to the latest version by 140317.

NEWS
Kernel 3.13.0-6-exton is replaced by kernel 3.13.0-17-exton corresponding Kernel.org’s stable kernel 3.13.6, released 140307. I have also replaced Ubuntu’s installation program Ubiquity with LFA Live Installer, which is a clone of Debian Live Installer. The installation to hard drive is now so simple that a 10 year old child can do it. Watch a SLIDESHOW of the hard drive installation process.

LÄS MERA…

LINUX.EXTON.NET