Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Pitivi, ledande video redigerare för GNU/Linux genomför insamlingskampanj

Ett vanligt klagåmål angånde GNU/Linux är att det saknas bra multimedia verktyg som video redigerare. Nu finns det möjligt att göra något åt saken.  

Pitivi, ett av ledande video redigerings verktygen för GNU/Linux, som visseligen fungerar idag men är ganska buggig genomför för närvarande en insamlingskampanj med ett första mål att fixa många av buggarna och släppa en stabil version [1], [2].

De bakom kampanjingen är inga nybörjare precis, utan är underhållare av det fria multimedia ramveret Gstreamer, som del i arbetet med Pitivi  kommer utvecklarna även att förbättra Gstreamer, vilket många andra projekt kommer att ha nytta av.

1 pitivi.org
2 fundraiser.pitivi.org/

 

BilagaStorlek
pitivi.jpeg5.82 kB