Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nästan ett år av nertid!

I nästan ett år var linuxportalen.se offline. Det senaste inlägget skrevs av Bittin den 6:e juni 2014 och idag (den 18 april 2015) ordnade jag en ny server till Linuxportalen. En gång i tiden lovade jag att den aldrig skulle försvinna, det är dags att hålla det löftet.

Alla användarkonton som fanns tidigare bör fortfarande fungera, rapportera gärna eventuella problem här som en kommentar.

Välkommen tillbaka!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Tack!

- ARCH LINUX -

torxs bild

Tack!

Det var för väl att det har kommit i gång igen.

// torx

JanPihlgrens bild

Tack.
Har verkligen saknat linuxportalen.
Vad var det som hade hänt?

jonasbjorks bild

jag lämnade min gamla arbetsgivare och blev av med servern. jag gjorde en kopia av servern innan jag blev av med den, sedan har det nog mest varit lathet (och lite strul med DNS (domänen ägs av en kompis)) som gjort att den inte kommit upp igen.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Lasps bild

Bra att det finns en lösning.
Att jag hamnade här idag beror på ett antal spam från flickor, nåja kvinnonamn, som vill ha länkutbyte.
Det betyder att min epostadress på LinuxPortalen har kommit på avvägar om jag förstår saken rätt!

Men slå mig en signal Jonas så tar vi det över en öl eller två!
Varför inte en Tura för att fira att Portalen är uppe.
Jag har nog någon gammal LB biljet för 2:50.

Ha det gott och det är glädjande att LINUX Portalen lever!

Nu när jag gick tillbaka till Skräpposten fanns detta
Olá,

O meu nome é Luzia,
Gostaria de sugerir-lhe uma troca grátis de links com o seu site linuxportalen.se ou com quaisquer outros sites que sejam seus.
Terá satisfação em saber que agora tenho uma quantidade considerável de projetos de qualidade para troca grátis de links,
que tenho a certeza serão benéficos e produtivos para ambos.

Por favor, diga-me se tiver interesse em saber mais detalhes, ou se tiver alguma opinião sobre este assunto.

Espero pela sua resposta!

jonasbjorks bild

Jag kan lova dig att din epostadress inte läckt ut härifrån medvetet iaf. Är du helt säker på det? Isf får jag nog ta och se över sidan om det är ett intrång Sad

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tomasuus bild

Tack!

Har saknat portalen : )

andys bild

Vad körs den på nu hostad lösning?

abergmans bild

IPt ägs av GleSYS - 46.21.107.69

 

 

jonasbjorks bild

Jag kör en VPS på GleSYS för sajten.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

När kommer wikin upp igen?

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

jonasbjorks bild

Wikin är det värre med. Den försvann redan i förra flytten. Mitt hopp ligger på att jag har backuper på CD-R av den vid något tillfälle. Kanske kommer den upp igen, kanske inte. Finns det intresse av att köra upp en linux wiki sitter jag med domänen linuxwiki.se som skulle kunna användas.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

IngeSvs bild

Jag har saknat linuxportalen.se

\o/ tack, jag har saknat LP och även viss information som finns här.
Det som förvånar mig är att så många redan hittat hit.

bittins bild

o/ trevligt att sidan är tillbaka såg inte detta förrens just nu då det kom upp i min rss läsare Smile

gooners bild

Jaha, det var som fan!
Längesen jag var här faktiskt.

Men.

Vad händer? Är linux på desktop dött på nåt vis? Känns inte som om jag hittar någonting om linux längre. Vart håller alla hus?

Själv har jag precis installerat Korora på min laptop. Efter mycket strul med låsningar vid suspend så löste sig det mesta med Kernel 4.0.

Har en grabb här hemma som använder Windows 8 på sin dator. Jag fattar fan inte hur skiten kan användas om jag ska vara ärlig. Hur mycket används linux på desktop i dagens läge egentligen? hmm detta blev nästan ett foruminlägg Smile

-- -- --

-- victoria concordia crescit

jonasbjorks bild

Jag känner många som kör Ubuntu som Desktop, så helt dött är det nog inte. Själv kör jag OSX på MacBook Pro och iMac sedan några år tillbaka. Linux håller jag dock på med dagligen fortfarande, sysselsätter mig med att administrera ett gäng servrar som driver diverse sajter på nätet.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

benzins bild

Nämen sedär Smile Linuxportalen är tillbaka. Gött!