Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxportalen 10 år!

Den 11:e september 2015 blev linuxportalen.se 10 år! Tänk vad tiden går snabbt. En gång i tiden var Linuxportalen den mest välkomnande och aktiva linuxsajten i Sverige, idag lever sidan i skuggan av sitt forna jag. Mest för att jag lovade att inte ta ned sajten, utan att spara den online för historiska syften.

Ibland tänker jag på om jag skulle ta och fräscha upp designen lite, skriva lite artiklar, skapa lite aktivitet igen. Det finns bara ett problem med det, mitt liv ser helt annorlunda ut idag än för tio år sedan. Då hade jag tiden till att sitta med det, idag har jag en familj (två egna barn och två "bonusbarn") och jobbar heltid. Tiden räcker inte till för allt och jag måste prioritera.

En sak har jag iaf kvar från tiden för 10 år sedan. Intresset för open source och Linux är lika stort idag som då, och nyfikenheten som alltid drivit mig framåt finns kvar även om jag närmar mig 40 med stormsteg.

Nåväl, grattis Linuxportalen på 10 årsdagen och ett speciellt tack till Marcus Follrud, Kim Johansson, Janne, Lundatok, Kristian, Mikael Sundmark, Lasp, Exton, ... och alla ni andra som gjorde Linuxportalen möjlig!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Det är väl bra att den finns.
Svaren på en del frågor finns här!
Sedan är det riktigt tråkigt att det inte kunde bli ett stort starkt träd av Linux inte heller en grann jämn avverkningsbar skog, utan snarare vildvuxna buskar med olika form och färg.

Under mina år här har jag ofta, alltför ofta träffat på det man kan kalla ett steg framåt och två steg bakåt.
Jag antar Q avdelningarna för nya utgåvor inte är stora Wink

Men visst skall LinuxPortalen Grattas!

Gratulerar.
Det finns tyvärr inga direkt välbesökta aktiva svenska linux sidor längre.

bittins bild

Grattis Smile

torxs bild

Grattis! Smile

marremuss bild

Hallå Jonas,
Du har inte glömt mig, va?
Länge sen jag var inne, men nu blev det dax.

//MarreMus

 

Ora et Labora

tomasuus bild

Mycket bra att du gett portalen nytt liv igen, hoppas dock att många gamla samt nya medlemmar skall hitta hit även om Linux kanske inte känns så hett som det borde längre.

Lasps bild

Om någon timme kan vi väl Gratta Jonas också!
Tänkte invänta tolvslaget och vara den förste att Gratta. Men en bra bok, och en skön säng kan vara dragandes!

Så ett fyrtiotal Riktiga Grattis på dig Jonas!

jonasbjorks bild

Tack Lasp! Tiden har gått fort, så jag måste haft roligt Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .