Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux Mint 18 RC

Linux Mint har i dagarna släppt sina release-kandidater för Mint 18. De finns både som Cinnamon och Mate, i 32 och 64-bitarsversion.

Jag har redan installerat Mate 32-bitarsversion på min lilla Acer Aspire One för dagligt bruk. Den är inte helt perfekt ännu, men fungerar stabilt och tillräckligt bra.

Jag har alltid hävdat att Mint 10 var en riktig topprelease, men nu är det nog dags att säga att Mint 18 tar över kronan!

Mate-versionen har bl.a. en komplett och välfungerande Compiz, Bluetooth-anslutningen är den bästa hittills och uppdateringsfunktionen är ställbar på ett smart och föredömligt sätt.

LM 18 är en LTS-version som varar ända till 2021! och bygger på Ubuntu 16.04.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Bra att den fungerar, om ej helt och fullt!
När blir det bättre med färre releaser och bättre och säkrare funktioner och språk!

Är det inte dags att alla Goda Krafter hjälps åt att bära Linux fram till en bättre plats?

tux-svens bild

Tidigare idag släpptes den skarpa versionen av Mint 18, "Sarah". Det är Mate och Cinnamon som ges ut nu. KDE och Xfce kommer vid ett senare tillfälle.

Uppgraderings-instruktioner från 17.3 finns ej för närvarande, men de kommer senare. (Uppgradering är lite mer komplicerad denna gången pga att en del, mer grundläggande saker i systemet ändrats) Bl.a har man gått över till systemd.

Mint 18 "Sarah", finns både i 32 och 64-bitars-version.

Laughing out loud

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

bittins bild

Har laddat ner och installerat senaste versionen nu Smile

bittins bild

Version 18.1 nu med