Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ArchEX (Arch Linux) 64 bit with LXQt and kernel 4.10.3-1-ARCH – Build 170318

WHAT IS ArchEX?
ArchEX 64bit is a new (170318) Linux live DVD based on Arch Linux. Arch motto is KISS (Keep It Simple Stupid). ArchEX uses kernel 4.10.3-1-ARCH and the LXQt Desktop environment. LXQt is a lightweight Qt desktop environment. It will not get in your way. It will not hang or slow down your system. It is focused on being a classic desktop with a modern look and feel.

INSTALLED SOFTWARE
Among many other programs, Firefox, Gimp, GCC, Wicd and GParted – see this package LIST.

READ MORE....

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Softpedia 170327: Arch Linux-Based ArchEX Has Linux Kernel 4.10.5, Yaourt, and Calamares Installer

“Also new in the ArchEX Build 170327 release, there’s the Calamares universal installer framework, which makes it possible for users to install the Arch Linux-based operating system on their personal computers in less than 10 minutes.

Other than that, there’s the popular, third-party Yaourt package manager, which is pre-installed in ArchEX Build 170327 to allow users to install community maintained packages from AUR (Arch User Repository).”

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/arch-linux-based-archex-has-linux-kernel-...

LINUX.EXTON.NET