Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

RaspEX for Raspberry Pi 3/2 – Build 170810 – based on Ubuntu 17.04 with LXDE and kernel 4.9.41-exton-v7+

Softpedia about RaspEX Build 170810:

"GNU/Linux developer Arne Exton on Thursday announced the release and general availability of a new stable build of his Ubuntu-based RaspEX Linux operating system for Raspberry Pi 3 and 2 single-board computers.

A lot of improvements went into the new RaspEX release, which was tagged as build 170810, starting with the replacement of the Linux 4.4 LTS kernel packages that were used in previous versions, with the more newer Linux 4.9 LTS kernel, and continuing with the rebase of the entire OS to Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus).

RaspEX Build 170810 also uses packages from the Debian GNU/Linux 9 "Stretch" and Linaro repositories and adds Wicd as default network manager, Mozilla Firefox as default web browser to replace Chromium because it features better support for watching YouTube videos.

Additionally, the developer installed Samba and VNC4Server to let users easily connect to their Windows PCs on the LAN (Local Area Network) and control the RaspEX OS on a Raspberry Pi 3 or Raspberry Pi 2 SBC, if they use Putty, VNC Viewer, or a similar SSH/VNC/Telnet client."

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/raspex-linux-brings-ubuntu-17-04-with-lxd...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

How to watch Netflix in RaspEX Build 170810 based on Ubuntu 17.04

After my latest build of RaspEX (from 170810) was ready and released I stumbled over an article about How to watch Netflix on the Raspberry Pi. If you use Raspbian or Raspberry Pi systems based on Raspbian you can just follow the instructions in said article to be able to watch Netflix. If you use (or want to use) RaspEX Build 170810 you’ll have to install two extra packages before you can install a special version of the Chromium Browser.

GO ON AND READ my instruction for RaspEX: http://raspex.exton.se/?p=716

LINUX.EXTON.NET