Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Highway of life

Att studenten skulle vara ångestfylld och jobbig kan jag inte direkt instämma i. Visst det va viss ångest i bakfyllan efter studenten, men det va mest över alla pengar man supit bort.

Efter att snabbt återställt sig efter fyllan och städat lite så drog jag på semester hos mormor några dagar, och sen började jag jobba.

Så nu är jag inte 19år fyllda och har en provanställnings hos ett stort konsultbolag, det ser ljust ut och jag trivs sjukt bra.
Det är svårt det där att börja jobba, stor skillnad från skolan, man kan inte sova sig igenom dagarna eller gå klädd hur som helst, det är en massa olika rutiner och regler att sätta sig in i, både skrivna och oskrivna. Undrar om jag hade klarat det för 3 år sedan? innan gymnasiet, jag tror inte det. De där 3 åren på gymnasiet gör mycket för personlighet och karaktär,jag vet inte om jag lärt mig så mycket, men jag är definitivt äldre nu än jag var innan.Det var nog välbehövligt.

Jag har lagt märke till hur många som myglar på jobbet, visst jag hänger på msn/IRC/LP mm under dagarna, men jag får ändå mina grejer gjorda. Och då gör jag dem inte dåligt. Iaf enl egen utsago. Hur resonerar folk när de myglar på jobbet? Anyone?

Eftersom vi är ett konsultbolag så ska det ju mätas inkomster och tolkas avtal, typ helatiden. Att vara konsult är lika mycket att vara säljare som att vara tekniker, lite knepigt, framför allt som jag är ganska kass på att ta åt mig äran och kräva pengar för saker jag gör. Tur att chefen är bra på det:)

Nu ska jag sluta mygla och sitta och skriva blogg på arbetstid.

 

Lev väl tuxistas.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Är det någon som kommer erkänna rakt ut att denne myglar?Wink

 

Men jag tror att du om något år, när du kommit in i rutin på allt. när allt är lika självklart som siw malmqvist ålder också kommer sitta där och lira din Gameforge.de spel, ta din rast 5 min längre, kanske gå lite tidigare än du borde på fredagen, osv. Smile

abergmans bild

Just myglet isig köper jag, jag menar mer när man myglar och inte gör det man ska, och när man gör det man ska så gör man det dåligt. 

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

Marcuss bild

Ja isåfall är de förmodligen dags att byta jobb.

Brukar vara så. förbannat trötta på sina jobb men för lata för att orka leta nya. :/