Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tunnklient = brandvägg

Jag har en Neoware EON något.. Som jag köpte för att den var billig, utan att riktigt veta vad jag skulle med den till.

Så för ett tag sen kom jag på att jag ska ha den som dhcp-server och brandvägg.

Sagt och gjort. Undersökte om jag kunde få tag på en extern-cd, då klienten inte har floppy eller cd och till min förvåning, inte usb-boot heller. Men icke, ingen jag känner hade en extern-cd. Dags för plan B. PXE.. gick åt helvete.. så det sista alternativet var att testa stoppa in flashdisken direkt i datorn. Det gick, men BIOS hittade inte disken. Efter lite google så kom jag på att jag var tvungen att förse den med ström. Med lite kabel och en voltmeter så kom jag på att den 3e och sista pinen på master/slave bryggan var el.. 5v närmare bestämt.

Nu kunde jag boota min disk.
Mha en gentoo-live cd och ssh så scp:ade jag över en image av m0n0wall till en överbliven burk och skrev imagen till /dev/hda mha dd och gunzip.
Nu kunde jag flytta över den i Neowaren och som magi, så fungerade den.
Nu ska jag bara confa den så är livet bra sen.