Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stockholm -> Umeå -> 100/100mbit/s !

Den 25/8 flyttar jag upp till Umeå eftersom jag ska plugga där. Blir borta i minst fyra år! Jag har kommit in på Civilekonomprogrammet och det ska bli sjukt kul. Inte nog med det heller. Eftersom de nu håller på att "öppna" nätet i studentbostäderna kommer jag dessutom få 100mbit/s både upp och ner, för fjuttiga 174 kr/mån Smile

Har kollat runt lite på olika routrar som faktiskt klarar den hastigheten både trådlöst och genom kabel(eftersom jag har en stationär o en laptop). Åsikterna är spridda och jag har inte riktigt hittat någon som alla är nöjda med... just nu lutar det dock åt DGL-4300 eller D-Link 802.11n.. får väl googla vidare lite Wink

/Adam

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Även om routern klarar det så är det ytterst sällan ditt trådlösa kort har mer än 54Mbit/s. Dessutom är det sällan som tillverkarna håller vad de lovar, gällande hastigheter på trådlös överföring. Det är många faktorer. Oftast mäter dem på ett öppet fält utan några som helst objekt i närheten..

Så. När du ska hårdtanka, kör med kabel. slösurfa -> trådlöst Smile

Pettmans bild

Kolla bara så att Umeå inte har förbud mot anslutande av trådlösa routers, Uppsala har det och det skulle inte förvåna mig om det var en regel som kom från någon centralare auktoritet (båda näten hör så vitt jag vet till sunet).
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

adaamms bild

Jaha, okej.. får väl kolla det innan jag köper något. Men varför har de förbud mot trådlösa routers?

dps bild

Äh, koppla in det ändå och ha wpa2 och dölj SSID, så är det ingen som vet att du har ett wlan. Cool

Det man inte vet lider man inte av.

Marcuss bild

inte? Skickar den inte bara "jag är inte här" istället för "jag är här"?. Har för mig att jag läste det någonstans. Sen kan man väll ändå kolla trafiken från ett trådlöst nätverkskort ändå?

hoths bild

Som jag förstår det så säger den verkligen ingenting. Men eftersom du vet vad den heter så svarar den på ditt anrop När förbindelsen väl är etablerad så "hörs" ju trafiken och kan (möjligen) avlyssnas av de med rätt kunskaper och utrustning.

Vill du ha en snabbare anslutning än 54Mbit så kan du ju testa Class N utrustning som skall vara mycket snabbare. Men de som finns är tidiga versioner för standarden är inte färdig än. Utrustningen är säkert lite dyrare också och om den passar Linux vet jag inte.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

abergmans bild

EDIT: HELT OT HAHA

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

Kristians bild

Somliga betalar 88 kronor i månaden för 100 Mbit Wink Lundastudenter har det bra

---------------------------------------