Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Guitar Hero ]|[

För några veckor sen köpte jag Guitar Hero 3 till min Nintendo Wii. De flesta spel brukar jag spela en stund och sedan tröttna men det här jag jag spelat ganska många timmar och tycker det är grymt kul. Det finns även en Linuxklon av spelet, http://fretsonfire.sourceforge.net/

Nintendoversionen är dock bättre. Inte så konstigt med tanke på alla mantimmar som ligger bakom. En lustig detalj är att man kan koppla upp sig trådlöst mot internet. Det roliga är att plastgitarren som följer med spelet kan användas för att göra inställningarna. Efter man valt att koppla upp sig börjar programmet söka efter accesspunkter. Sedan klickar man på en accesspunkt (med gitarren) och programmet frågar efter lösenord (som matas in med gitarren). Sen funkar det direkt. Helt otroligt simpelt jämfört med alla timmar jag suttit och försökt få igång WPA2 under Ubuntu. Här tog det mindre än en minut med hjälp av en plastgitarr Smile

Efter att uppkopplingen fungerar kan man länka ihop konsolen med ett konto under guitarhero.com. Här är mitt konto: http://www.guitarhero.com/accounts/604708 Som synes är det tiotusentals som är bättre än mig på alla svårighetsgrader trots att jag suttit ganska många timmar och spelat. En del verkar ha hur mycket tid som helst. Den låten som fattas innan jag får 100% på expert är Raining Blood. Det är ett parti, ungefär 1 minut in i låten, som är helt omöjligt på expert-nivån.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

När jag fick höra om Guitar Hero första gången blev jag glad. Tänkte att nu skulle jag kunna lära mig spela gitarr. Så jag var på väg att handla ett Wii med Guitar Hero, lära mig spela gitarr och imponera på flickvännen.. När jag kom in i tvspelsbutiken blev jag, minst sagt, besviken. Det handlade alltså om att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle. Inte alls vad jag hade förväntat mig. Så det blev inget inköp för mig.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

alberts bild

Jag tycker det är ganska likt att spela gitarr, åtminstone på en sträng med endast 5 toner (3 toner på lättaste nivån). På en riktig gitarr finns det ju 6 strängar och då blir det lite svårare. Å andra sidan är guitar hero väldigt känslig för timingen för att man ska träffa en ton. På en riktig gitarr blir det alltid en ton, oavsett timingen.

Marcuss bild

Aeh. Det är inte alls likt riktig gitarr.

Lasps bild

Musik är en stor del av livet, kan man dessutom dela den med andra blir det fler poäng.

Här finns en bra tråd om Gitarr.

http://www.webforum.nu/showthread.php?t=161708&highlight=gitarr

Han som svammlar i andra inlägget kan ni hoppa över! Men gitarrskolan är inte dum.

polters bild

Jag kommer ihåg att jag, för några månader sedan, såg en videosnutt från en stor elektronikmässa. Då såg jag en prototyp av något som skulle bli ett tv-spel som använde en riktigt elgitarr. Du får vänta och se helt enkelt. Smile