Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Free Software Song

På GNU:s hemsida finns ett antal versioner av Free Software Song. I den ursprungliga versionen sjunger Richard Stallman i 7/8-delars takt, men i de alternativa versionerna har de gjort om låten till vanlig fyrtakt. Jag ville gärna göra en egen version i originaltakten men problemet är att jag sjunger dåligt. Till slut struntade jag i det och gjorde en version i alla fall.

http://vmlinux.org/~av/albertveli-free-software-song.ogg

En sönderkomprimerad variant finns på youtube också, men ljudkvaliteten är mycket bättre i ogg-filen ovan. Till att börja med är den i stereo medan youtube insisterar på att mixa ned till mono.

Naturligtvis användes endast fri mjukvara för att spela in låten, Audacity och Hydrogen. Jag tänkte först använda Ardour, men det var så komplicerat så jag tänkte att det räcker med Audacity för det här lilla projektet. Man måste naturligtvis höra originalet också. Stallman skrev ursprungligen sången under en Filk session på ett science fiction konvent.

Om någon är intresserad kan ni få Audacity filerna och göra en egen remix. Sången är det som är sämst på inspelningen så den ligger bra till för att bytas ut. Filerna är dock rätt stora, över 100Mb så vi får ordna något sätt att föra över filerna direkt från min dator om någon är intresserad.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

nikkes bild

Så farligt var det faktiskt inte albert Wink

Hehe fan vad kul Smile

Kom igen gott folk fortsätt med sånt här Smile

Kristians bild

Grymt jobbat Albert Laughing out loud Bästa hittils, undantaget originalet givetvis

---------------------------------------

 

alberts bild

Jag håller på att fixa diskutrymme på en server för att lägga ut audiofilerna så att andra kan komma åt dem och lägga på egna spår. På detta vis hoppas jag det kan bli en av de första sångerna som utvecklats i "open source" anda. I det här fallet har både open source mjukvara använts och även wave-filerna är öppna att modifiera. Open Wave kanske man kan kalla det Smile