Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux Syscalls

Ett par kvällar har jag ägnat mig åt att försöka förstå hur systemanrop görs i Linux. Sen kom jag på att det kanske finns fler som är intresserade. I så fall kan ni läsa om vad jag kommit fram till på följande sida:

http://albertveli.wordpress.com/2008/08/06/supersnabbasyscalls/

Observera att vsyscall-hacket endast fungerar på x86 och endast med Linux-2.6 kärnor. Chansen att någon skulle ha verklig nytta av detta är minimal, men det är ändå kul att experimentera lite Smile

Glöm inte att titta på källkoden.