Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Artikel på IDG Vilket linux tar över windows?

http://techworld.idg.se/polopoly_fs/1.302983.1268741742!fakta%26betygstor.gif

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Ursäkta men jag tycker det är bättre att länka hit: http://techworld.idg.se/2.2524/1.302936/vilket-linux-ska-ta-over-ditt-windows

Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

andys bild

Har skurit mig i fingret, sitter ett störande plåster, klistrade visst in fel

Smile

hoths bild

Måste vara nytt rekorrd i kommentarer. Nu uppe i 416(sic!) kommentarer!

Det står mycket positivt om Mint bland kommentarerna. Nu var det ju så många kommentarer så jag läste inte alla...

----
Linux växer snabbast!

pingus bild

Måste säga att jag höll på att ramla baklänges - en idg-artikel som inte är 110% proWin!
En artikel i en vanligt dator-tidning som faktiskt beskriver olika Linux-distar hyfsat neutralt - ja nästan som vore de Windows...  Wink
Bara en kommentar som "... Linuxdistributionerna generellt är bättre på hårdvarudrivrutiner än till exempel Windows XP..." säger en hel del. Någonting har faktiskt hänt till slut!

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

andys bild

Jag håller med.

krippas bild

Jag tror tyvärr inte att något Linux kommer att någonsin ta över Windows. Men Linux har ju blivit en hård konkurent, samt börja växa till sig mer och mer.

Läste på idg.se för ett tag sen att MS skulle släppa en uppdatering för W7 i februari för att komma åt piratkopiorna, uppdateringen skulle väl känna av 17 st(tror jag det var) olika sätt i OS om det var en piratk.

Om man tänker sig att 1 miljon datorer med enbart MS på, så kanske 100.000 av dom är piratkopior, och kommer MS på dom så att W7 blir oanvändbart, så MÅSTE dom ju köpa en licens, svindyrt! Då måste ju anv. veta att det finns gratisalternativ till W7.

Hur ska dom veta det? Jag ser nu att mitt inlägg blir lite snurrigt nu...Men tänk alla snorungar som tankar ner(stjäl) en kopia av något windows, för att ha det för att spela spel. Om bara något stort spelföretag som tex Ubisoft gjorde värsta jädra spelet som ENDAST fungera  på någon Linuxdist, tänk om Blizzard gjorde Wow så att det bara fungera på Linux...Vilken skjuts Linux skulle få.

JAG tror att MS vinner väldigt mycket på just spelindustrin.

Hur många av er här på LP har Windows ENDAST å då menar jag ENDAST pga spel? Jag har det iaf...

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

hoths bild

Ja, största hotet mot Linux är inte Windows i sig, utan pirarkopieringan av Windos och programvara till Windows. Kan man tanka "gratis" programvara till Windows för 10.000-tals kronor så varför då strula med Linux även om du där kan få likartad programvara gratis på riktigt? Tyvärr. Kanske skall vi hoppas på att Microsoft kommer till Linux hjälp och undsättning? Jag menar då när de gör det omöjligt att använda piratkopierad mjukvara. Inte för att det lär hända, men ändå.

Vi har önskat ett genombrott för Linux länge nu och tycker inget har hänt. Men, vi har ett genombrott! Linux finns i dag inte egentligen på desktopen, men den finns över allt annars! Den finns exempelvis i stor utsträckning i inbyggda system På smarta mobiler så är Linux och derivat större än windows, och ökande. Open souce är faktiskt dominerande inom smarta mobiler!

----
Linux växer snabbast!

hoths bild

Ja, största hotet mot Linux är inte Windows i sig, utan pirarkopieringan av Windos och programvara till Windows. Kan man tanka "gratis" programvara till Windows för 10.000-tals kronor så varför då strula med Linux även om du där kan få likartad programvara gratis på riktigt? Tyvärr. Kanske skall vi hoppas på att Microsoft kommer till Linux hjälp och undsättning? Jag menar då när de gör det omöjligt att använda piratkopierad mjukvara. Inte för att det lär hända, men ändå.

Vi har önskat ett genombrott för Linux länge nu och tycker inget har hänt. Men, vi har ett genombrott! Linux finns i dag inte egentligen på desktopen, men den finns över allt annars! Den finns exempelvis i stor utsträckning i inbyggda system På smarta mobiler så är Linux och derivat större än windows, och ökande. Open souce är faktiskt dominerande inom smarta mobiler!

----
Linux växer snabbast!

bittins bild

trevlig artikel =)