Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne: Sila mygg och svälja kameler

Jaha, då var det måndag igen. Soligt och varm och skönt. Jag tog på mig en fin klänning och de där skorna som alltid klämmer och ger skoskav, men idag så passade visst skorna bra...?! Nåja, det är ju bra att i alla fall fötterna blir mindre även om klänningen blev märkligt "figursydd" på mig.... *host*

 

Istället för att glatt skutta iväg till jobbet i mina fina kläder så fick jag gå och titta till mina förråd. Källarförrådet hade man brutit sig in i och tagit en tom reservdunk... Har bensinpriset verkligen stigit så till den milda grad så att man måste bryta sig in i mitt förråd för att destillera ut de sista dropparna från en uråldrig reservdunk? Men jag är ju tacksam för att de i alla fall inte tog något av det som var värdefullt....?

 

Och så hade man försökt elda upp mitt vindsförråd också. Det låg lite kläder och en himla massa foliepapper på golvet i ett hörn. Antingen så var det väl någon som har tillverkat sig en folihatt eller så var det en helt vanlig knarkare som...ja, vad det nu är man gör med folie när man knarkar?

 

Men sen när jag kom till jobbet så kikade jag in här och såg att Kim hade gjort en alldeles egen hippeiblondinska till mig så det vände dagen till det bättre! Tack så mycket! Laughing out loud

 

Jag fick åka hem igen efter lunch så att vaktmästarna och polisen kunde kolla på mina förråd. Det där med fri arbetstid kan man ju tycka många saker om men såna här dagar är det skönt. Det är bara det att det är så lätt att få på sig för mycket att göra eftersom man jobbar till man är färdig istället för att följa klockan. Det blir lätt fler timmar än en normal arbetsvecka. Och det var ju det jag klagade över förra veckan så jag tänkte istället berätta att jag under de få timmarna som jag har jobbat hemma idag har hunnit med saker som hade tagit mig åtminstone två hela arbetsdagar på jobbet för att få färdigt! Bra va!

 

Och varför det då? Jo för på jobbet har vi kontorslandskap på jobbet. Jag har åskikter om det allra mesta och jag lägger mig i allt och lite till, och mina kollegor är likadana, så det är inte tyst ett ögonblick när man är där. Jag förstår inte hur de som sitter och utvecklar på såna ställen kan få något som helst gjort på jobbet?!
Men sen är det ju förstås verkligen bra att sitta hela IT-avdelningen på samma ställe för man behöver inte återuppfinna fler hjul än man känner för.

 

Men jag har ju som sagt åsikter om det mesta och LP kan ju bistå med engagerande ämnen då och då. Kommentarer om barnpornografi dyker upp då och då och nu var det en hel blogg med uppmaningen att engagera sig i arbetet emot barnporr. Visst, lovvärt det, men jag bli ändå förvånad över en viss naivitet i kommentarerna. Från min synvinkel så verkar många fortfarande innerst inne tro att det är de okända fula gubbarna som är de riktigt farliga monstren. Men istället för att stå på hörnan och erbjuda barnen godis så har de flyttat till datorn. Både Jentin och Mikaelj antyder ju att den stora faran ofta inte kommer därifrån. Pappan och polischefen. Sinnebilden av trygghet och auktoritet, man blir inte mer säker än så.

 

Jag har ingen statistik, Jonas har säkert det om han har haft föreläsningar i ämnet, men jag skulle gissa att den klassiska 'okända fula gubben' egentligen är i minoritet när det gäller barnporr-brott. Det vi lärde oss av Alexandra-fallet var väl just att det är de "ofarliga" som är de största (störda) bovarna. Det är att stoppa möjligheten till själva groomingen som man diskuterade på bloggen. Vissa tycker att man ska sätta upp filter och andra tycker att det räcker med att prata. Det är väldigt praktiskt-tekniskt fokus. Ett barn som blir skild från flocken blir snabbt sårbart även om han/hon "vet bättre" eller om loggarna säger att hon chattar med en trevlig ung tjej som heter Alexandra. Och vilken ung tonåring är precis som 'alla andra' i 'flocken'? Men men, jag har inga svar på vad man kan göra för att förhindra sånt här.

 

Sen kan jag ju också tycka att det är en sak att övervaka barn från att få sin hälsa förstörd för livet, och en helt annan att styret i landet ska övervaka fullvuxna människor för att de kopierar eller gör något annat som samhället har bestämt att det är olagligt. Känns inte som om det hör hemma i samma diskussion.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Jag såg massa tjejer med olika klänningar idag, kanske du var en av dom. Jag såg även folk i en park som vecklade upp foliepapper.  En "hundrabit" ramlade väl ur en, och lite chrystalmeth i en annan. Jag har en historia om foliepapper och hash, men den är långt från rumsren, och sammanfattar väl intelligensen hos en knarkare och naiviteten hos en idiot. Innehåller förmodligen en viss smärtgräns vad en kropp kan utstå, men den passar inte sig här. Inte idag och inte nu. Det får vara min upplevelse.

 

Jag har haft en varm dag. En kall öl står på bordet och ler, för jag har fått mecka linux hos kund i dag. De ville ha sin linuxserver som CUPS server. Jag fick äran, och nu står en Konicaminolta kopiator o skriver ut via deras server. Blandad miljö med både linux o windows. Allt funkade, bara Yast på en klient som skrek att en ppd fil var dum mot den. KUL!

 

Barn skall förbli barn så längde de är barn. Det finns inga fula gubbar. Det tragiska med detta är att det finns två sidor av eländet. Gympaläraren som blir misstänkt bara för att han egentligen gillar att undervisa barn. Läraren som kramar eleven och säger grattis.

 

Tanken gnager i mångas huvud, är han, vad gör han, jo så är det nog. Till slut står människan o skriker glåpord, ingen vet egentligen varför, för Eva i hus 45B har sagt att gympaläraren är pedofil. Några groggar senare så....

 

Jag har som sagt varit med om denna tragedi, Jag har tappar tilltron till mänskligheten. Jag har svårt socialt med folk jag inte känner för jag litar inte på dem. Jag släpper in få personer i mitt liv. Ändå är jag utåt sett en duktigt snygg kille med världens självförtroende :=).

 

Tilltro och kärlek är det få personer som får. Känslomässig mussla. Därför besparar jag ofta folk min närvaro då jag ofta får höra att jag är känslokall och ointresserad.

 

Jag har åsikter, det finns ingen Gud. För om en Gud kan se igenom fingrarna på vad människorna gör mot varandra så är han ingen värdig gud. Om en gud kan se tusentals barn dö och torteras finns det ingen gud.

 

I min värld bevisar man sig genom sitt handlande. Jag har ohyggligt många bekanta, men få vänner. Dock har de bevisat genom sitt handlade att de är vänner. Jag ställer om till 100% om de har problem, och vise verca.

 

Men en dag, så kanske det står i tidningen att de hittat en ny pedofil. Plötsligt är en vän borta. Man fattar ingenting. Helt plötsligt hjälper det inte att folk är där 100% för en. Man kan inte lita på någon.

 

Det är som Anne säger, det finns inga fula gubbar. Fula gubbar har oftast flickvänner med efternamnet *.jpg. Därimot finns det empatilösa kallsinniga figurer som är experter på att fånga upp killar och tjejer som ligger på gränsen till deprission. Tjejer o killar som skriker efter uppmärksamhet, då de har noll i självfötroende. De som mobbas varje dag i skolan och kanske blir glad över att en "Alexandra" bryr sig om dem. Det är dom vi skall fånga upp och rädda innan äcklet ser dem, och sätter sina klor i dem.

 

Jag har själv varit fadder åt en sån tjej. Hon var världens sötaste gick i sjuan och jag i 9:an. Men av någon otrolig anledning mobbades hon. Jag fick uppdrag att ta hand om henne. I nian var hon en av de mest populäraste tjejerna. Men hon glömde aldrig vad vissa gjort, och ej heller hur hon själv hade det.

Hon blev själv fadder, och är idag en väldigt omtyckt lärarinna.

 

Men någonstans ibland dessa virrvar av tankar om vem som kan vara och vem som är, så skall man väl inte döma folk innan de fått en chans. Man skall inte ha förutfattade meningar. Tyvärr sliter jag fortfarande med dessa råd och har svårt att följa dem.

 

Dock hoppas jag att jag vet att ingen av mina vänner har satt fyr i ditt vindsförråd. Men man kan aldrig veta egentligen.

 

Nu skulle detta bara blir ett litet svar, men spårade kanske ut lite, så orkar någon läsa enda ner hit så Skål på er, för nu åker min öl ner.

 

 

 

 

-------------------------------------

www.jentin.com

Lasps bild

Jo jag orkade läsa, och jag är avundsam för att jag inte har någon kall öl som väntar på mig.

Vi diskuterade idag ett tragiskt fall med en pappa i omgivningen som inte var snäll mot sina egna barn. Ingen pedofili, men det finns saker som kan skada barn på lång sikt ändå.

Själv har jag blivit mer restriktiv i mitt umgänge med barn, har alltid varit en "lekfarbror" eller "skojluring" som en så träffande har kallat mig.

Låt också världen få veta att det finns många människor som tycker om barn i allmänhet, inte med några baktankar alls.

 

 

alberts bild

Det där med folie kan nog användas till diverse droger. I filmen sökarna använde de folie tillsammans med rökheroin. En bensindunk kanske de kan fylla med bensin från någon annan bil och byta mot en sil (det rimmar till och med). Tragiskt liv det där, tur att man fastnade för Linux och inte för droger.

jonasbjorks bild

Folie används för att smälta heroin tillsammans med citronsyra har jag för mig. Heroin är kraftigt basiskt, så det måste späs ut med citronsyra (surt) för att inte skada venerna. Det var länge sedan jag läste om det (10 år?) så jag kan minnas fel.

När det gäller sexuella brott mot barn är det oftast en nära anhörig till barnet som begår brottet. På nätet (det som kallas grooming) är fortfarande ganska ovanligt, men förekommande. Problemet idag är att föräldrar tycker det är rätt bekvämt att sätta barnen vid tv-spel/dator, de håller sig tysta och aktiverar sig själva. Det finns undantag!! Innan jag får skäll av någon engagerad förälder Wink Genom att vara engagerad i sitt barn kommer man mycket långt. Min dotter är 8 idag och saker kommer förändras, men hon är iaf på det planet att hon till och med frågar om hon får skriva sin adress i tävlingar Bolibompa har på www.svt.se .

Jag vet att det är helt sjukt att ta upp övervakning av annat i en tråd som handlar om barnpornografi. Jag vill skapa debatt. Varför är det ok i vissa fall, men inte andra? Det finns två brott jag kan tänka mig att mörda för 1) brott mot barn och 2) misshandel/våldtäkt av kvinnor. I mina ögon är det de mest avskyvärda brotten som finns, men jag är inte lagen. Jag skulle vilja se hårdare straff för dessa brott. Men jag bestämmer inte lagen/straffen (än). Jag försöker se bortom mina egna känslor när jag läser inläggen om barnpornografi och se på nyckelfrågan i tråden: övervakning. Har jag som förälder rätt att kränka mitt barns personliga intigretet (hur stavas det)? Isf, hur gammal skall han/hon vara när jag måste sluta med det? I vilka fall får jag göra det? Tänk om den där hon har på MSN som jag tror är pedofil är hennes klasskompis? Kränker jag hennes klasskompis då också?

Mycket svåra frågor, som jag inte tror vi kommer hitta svar på.. må Gud vara oss nådig.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

Välformulerat och som vanligt med skarp tunga...

Annie, put down you guns...please? Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pluns bild

Jo angående pedofiler....

Sverige har ju numera polis stationerad i Bryssel som då aktivt medverkar i barnporrbekämpning, jag kan själv inte se värre hantering där man då utnyttjar barn för att "fula gubbar" ska kunna sitta hemma vid datorn och kolla.

.

Fullständigt vidrigt, lika vidrigt när dessa beger sig till tex Thailand och ska köpa sig barn. Sen har vi då typen som "MSN mannen" som lurade tjejer via MSN och bestämde träff med dito.

.

Sedan visst finns det även inom familjer som du skriver.

.

För att koppla ihop det här med FRAs verktyg så har det då egentligen inget med det här att göra mer än att verktyget klarar digitalspaning mycket bra.

I Tyskland så har det då läckt så man tagit ett antal pedofilservrar.
.

Syftet med FRAs burk är ju att förhindra sådant här...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/uk/2005/london_explosions/default.stm

.

Men i slutändan så spelar det mindre roll eftersom andra redan har sina transpondrar ute och "sniffar", enbart en fråga om vi själva ska ha möjligheten.

Själv tycker jag det är självklart under förutsättning att det styrs/övervakas av valda politiker.