Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne: Pingviner och andra sjöfåglar

Hur har veckan varit? Helgen har varit väldigt het, eller hur? Det har varit många starka känslor också. Jag har ungefär en timmes restid både till öst-, syd- eller väst-kusten här hemifrån, så jag har gått de där fem minutrarna till det kommunala badet iställlet. Men där blev jag uppvaktad vill jag lova, både i går och idag. Jag kunde inte riktigt förstå vad det var herrn tjattrade om hela tiden men han var väldigt beskyddande. Han till och med följde med mig ner i poolen när jag skulle bada!

 

Kärlek är en väldigt stark känsla. Jag är av den väldigt starka uppfattningen att man aldrig, aldrig någonsin hånar eller skämtar om kärlek, utan man måste respektera både andras och sina egna känslor. Jag har dock fått inse att jag nog är lite av en hycklare för jag tyckte att det var både löjligt och pinsamt att ha den där tjattrande gräsands-herrn vaggande efter mig vad jag än gjorde... Men men, det bevisar väl att kärlek överskrider både förnuft och gränser. Eller nåt?

 

Herr gräsanden övergav mig i alla fall till slut för en andhona som redan innan hade två andherrar i följe. Jag har alltid trott att jag skulle bli katt i mitt nästa liv men när jag såg and-damen gå där helt skamlöst med sitt harem så börjar jag fundera på om man inte skulle bli gräsand istället. Kan det alltså vara konkurrensen från denna sjöfågel som är förklaringen till att det finns så få ”pingvinskor” i Linux-sverige?.... ;D

 

Men denna kattiga pingvinska har i alla fall tröttnat på att misslyckas med att få in linux på min gamla laptop. Jag har provat alla CD-skivor som jag hade hemma och några helt nybrända, men inget fungerar! Skitlinux! Det hör inte alls till saken att de flesta CD-skivorna var repiga och förstörda och de som verkade fungera inte var anpassade till en så gammal dator. Sådetså.

 

Eller äh jag lägger in windows 98 istället. DET är ju något jag kan i alla fall så det går ju snabbt.

 

Ja, vad har vi mer lärt oss den här veckan då?
Tja, det var ju det där med att om du är konsult eller leverantör och tänker göra en kupp mot din kund så cc:a inte kunden när du mailar ut planerna. Det är dumt. Speciellt om kunden har makten att svartlista både dig och möjligen också firman du jobbar på.

 

Jag har också lärt mig att trots att det är 70 km/h i rondellen vid macken så kan man inte hålla 70 där utan att det skriker i däcken. Och jag har verkligen försökt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Puppy Linux ska tydligen vara väldigt bra och har nyligen släppts i version 4. För övrigt så tackar jag dig för trevlig läsning. Smile

kimjohanssons bild

Ja, vad har vi mer lärt oss den här veckan då? Tja, det var ju det där
med att om du är konsult eller leverantör och tänker göra en kupp mot
din kund så cc:a inte kunden när du mailar ut planerna. Det är dumt.
Speciellt om kunden har makten att svartlista både dig och möjligen
också firman du jobbar på.

Ha ha, Jag känner en VD som gör kupper mot kunder, han blir skitsned när detsamma händer honom. Dock har han ännu inte skickat någon CarbonCopy till kunderna i fråga när han väl haft en kupp på gång. Men det finns nog andra grejer han gjort i samma kategori.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.