Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne: En midsommarnatts dröm

Hejsan!

 

Så vad drömde ni om i midsomras då? Det finns ju så många distar att drömma om och själv drömde jag inte alls om Mandriva Spring 2007, så det är dax att installera om datorn igen nu. Om jag kan skrämma igång CD-spelaren i dockan igen vill säga, vi får se. Det tog mig någon vecka eller två förra gången...

 

Men det var väl bara att sätta igång då...

 

Jag suckade tungt och började spara undan de filer som jag ville behålla. Sen kom jag till mina web-bokmärken... Om det inte finns någon 'c:\documents and settings' så blir jag ju helt förvirrad. Jag levde på den gamla onda tiden när man var tvungen att harva omkring i filsystemet för att få med sig sina gamla länkar. Det var först när jag faktiskt började tänka som jag kom på att jag kunde öppna Firefox och leta efter ett meny alternativ som hette ”Anne, det är här du exporterar dina bokmärken!!”. Det beror antagligen bara på att jag kör en gammal version av Firefox att de inte hade just det meny-alternativet, men jag hittade min export-funktion till slut.

 

Sen suckade jag igen och började fundera på vilka sidor som jag aldrig skulle kunna logga in på igen eftersom jag inte hade skrivit upp mina lösenord någonstans. Men så kom jag på att jag ju hade allt sånt i min KDE wallet som jag ju kunde exportera! Det är ju rena drömmen med allt sånt här när man har svårt att minnas saker själv. Men att hitta KDE Wallet-eländet skulle nästan visa sig övermäktigt för en vanlig windows-användande dödlig. Att programmet ligger under Control Center är väl ganska logiskt när man vet om det. Det som förvirrade mig var att Menu Style Configuration och Archiving Tool låg så högt upp i menyträdet så att jag tänkte att det borde vara på samma nivå som min KDE Wallet. Och det var ju fel tänkt.

 

Nu har jag i alla fall samlat ihop alla saker som jag tror att jag behöver så nästa utmaning blir att övertala Bios att hitta CD-spelaren. Det gav mig nästan nervsammanbrott förra gången.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Ah, kul att du testade den gamla beprövade bukett-med-sju-sorters-blommor-under-kudden-metoden, Själv låter jag vara osagt vad jag fick för utfall av det... Än så länge.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

noxxiks bild

Om du har en diskettstation på datorn, eller kanske kan koppla in en usb-dito så kan du ju alltid testa "Smart Boot Manager" att starta din cd-enhet genom. Funkade kanon för mig förut när den gamla laptopen vägrade boota från skiva.

kimjohanssons bild

SBM är praktiskt att ha till hands. Jag tror jag löst två installationer med hjälp av den disketten.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.