Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MarkisinnANNE de Sade smider planer...

Jaha, vad har ni lärt er den senaste tiden då? Själv har jag uppenbarligen inte lärt mig ett endaste j-la dugg.

 

Jag borde ha insett det när jag fick för mig att installera om datorn som jag har Mandriva på. Det är ju jätte-hybris av mig att tro att jag skulle kunna det. Den bara tvärvägrar att boota från något annat än hårddisken. Jag har i princip givit upp om den nu. Jag har till och med försökt med 'sublimerings-installation' genom att lägga CDs, disketter och USB-minnen på den för att den ska sköta installationen själv, men inget fungerar. Linux och tekniken har inte kommit så långt som jag verkar det som.

 

Och det dumma i hela den historien är att jag egentligen inte behöver datorn för jag kan använda jobbdatorn istället, och jag har dessutom massor av annat skrot som ligger och dräller som jag borde kunna köra istället. Men jag är en 'utmanings-styrd' personlighet så jag kan ju inte heller tåla att den bara ligger där och retas med mig. Skitdator!

 

Jag tänkte ta mig till Malmö i morgon för att höra om det smarta-och-snygga folket i MOSIG kan ha några bra idéer för mig att testa på dator-skräpet. Jag är inte helt främmande för tortyr mot den längre...

 

Ett annat tips till mig själv om att jag inte har lärt mig någonting den senaste tiden är att jag bara har lyssnat på väldigt konstig musik hela månaden. Om jag hade lärt mig något så hade jag tagit itu med mig själv innan det gick så långt så att jag bara lyssnade på Nickelback på väldigt hög volym.... *böjer huvudet i skam*

 

När det går så långt som till att jag lyssnar på hårdrock så är något i allmänhet ganska fel. Om jag nu inte skulle ha märkt det under den perioden som jag lyssnade på jazz eller opera alltså... (Ja, jag säger ju att det borde ha varit uppenbart att något var fel.) Jag märkte inte hur illa det var för att jag hade ju kontroll på jobbet. Det var fritiden som har varit mer kaotisk än jag kan hantera, jag tänkte bara inte så långt. Det är ju det här nya jobbet som ska vara den tyngsta biten tänkte jag. Och det hade jag ju koll på...

 

Så i helgen när min kropp sa ifrån så blev jag helt förvånad. Huvud, mage och hjärta - samtidigt den här gången så jag får väl lyssna nu då. Det är ingen större fara med mig men när jag blev påmind om att det som jag känner nu är samma sak som symptomen på hjärtattack (för en del kvinnor) så blir jag lite betänksam. Jag kanske inte ska skynda mig till jobbet i morgon om jag inte mår så bra.

*går och drar täcket över huvudet i väntan på en bättre dag*