Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne hjärta Unetbootin

Jag har sett Veckans Kadavro och blev lite nedslagen, men jag tänkte mig att jag får väl dra mitt strå till stacken som vuxen och tillbringa tid med att ”porrsurfa” lite jag med då. Så jag samlade mig och surfade in här på LP och hittade några riktigt rå-sexiga länkar direkt. Mikaelj länkade i foruminläget ”Äldre dator” till Goodbye-Microsoft och till opensuse/installing_from_windows, och jag tände direkt! Nu har jag blivit sådär underbart härligt rosa-gulligt förälskad! Har ni sett länkarna?

 

Jag är så van vid att alltid kontrollera mediat som jag installerar från så tanken på att hela ominstallationen skulle ske från Internet kändes först så väldigt främmande. Och sen så väldigt väldigt RÄTT!

 

Det som jag snubblade över och totalförälskade mig så ohjälpligt i var Unetbootin. Har ni provat det? Det installerar sig i bootloadern och när man startat om så kan man gå in i programmet och exempelvis välja från en lista att starta en installation. Installationskällan kan man antingen själv peka ut annars så hämtas det från Internet och då är internetaccess i princip det enda kravet, resten sköter programmet själv.

 

Unetbootin finns både för Windows och Linux. Fedora, BSD, Mandriva, OpenSuse och Ubuntu är exempel på distar man kan välja på.

 

Själv hade jag en laptop som inte ville boota från dockan och inte från min externa CD eller diskettenhet och inte heller från USB. På slutet så hade jag sabbat Mandriva så pass mycket så jag inte kunde skriva några tecken för det togs inte emot av applikationerna. Unetbootin blev en väldigt bekväm lösning för mig på mina problem.

 

Om det nu bara är någon som har förslag på applikationer som kan massera nacken på mig och laga mat så kommer jag att vara helt nöjd.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

Tack för tipset. Smile Det här verkar lovande.

 

Tyvärr har jag ingen programvara som kan massera nacken eller laga mat. Jag återkommer om jag hittar något. Smile

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

annes bild

Jag förlitar mig på att någon i opensource-världen kommer på något sånt till mig snart.  Laughing out loud

Till dess får jag njuta av en fräsch nyinstallerad dator.

abergmans bild

Har du testat Pojkvän v1?

De ska släppa Pojkvän v2 snart, men jag vet inte när.

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

annes bild

Jag visste väl att det fanns någon lösning på det problemet också!!

Men, första-versionerna är ofta ganska buggiga så jag väntar nog på en mer intrimmad version i så fall... Smile