Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne: Svaret på den eviga frågan

Alla vet att veckosluten är väldigt trevliga. Är det för jämviktens skull som början av veckorna alltid måste vara så pissiga? Eller ja. Den här veckan började med att jag lite hastigt och lustigt fick frågan om jag kunde hjälpa till med att införa en FOSS-applikation på företaget. Det var ju trevligt. Men resten av dagen blev sen bara värre och värre för att på kvällen till slut ha blivit riktigt hemsk.

Att svaret är 42 vet vi ju alla men är det någon annan än jag som vet vad frågan är? I mitt universum så är i alla fall ”frågan”: ”hur många dagar tog det i år innan Anne fick en ny chef igen?”

Sssuck! Vad är det egentligen för mening med att söka ett jobb som verkar bra när allt bara försvinner ändå? Förra året så fick jag en ny chef 5 gånger, dvs nästan en gång varannan månad. Arbetsuppgifterna ändrades litegrann med varje ny chef. Efter den här gången så är det bara en liten gnutta kvar av de arbetsuppgifterna som jag anställdes för att göra. Nästan alla mina arbetsuppgifter kommer efter det här vara saker som jag inte tycker är roligt.

Men nu är det onsdag, mitten på arbetsveckan så den här dagen har lite svårt att bestämma sig för var den står. Innan dagen var slut så hade jag dels alltså fått ny chef och blivit av med allt det roliga i mitt arbete, och dels preliminärt blivit erbjuden två nya jobb. Och jag då? Tja, jag känner mig också lite kluven.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

O jag kan ingen hjälpa "fnör ja e fjörkyld" o eländig ;(

Men om jag räknar antal pappersnäsdukar e de nog runt 42, sen är ju svaret på frågan för det mesta 42, och helt plötsligt kom jag på att jag måste vara svaret på alla frågor som ställs, för jag är ju, just 42

Och enligt mina beräkningar skall du få 37 chefer till innan den rätte dyker upp,

Så häng kvar :=)

-------------------------------------

www.suselinux.se

filipjanssons bild

Upp med huvet, det är ju lill-lörda =) Ta ett glas vin eller vad du nu gillar och njut av att livet är underbart. http://www.youtube.com/watch?v=CvD4K6IqXgM

|| You'll Never Walk Alone || We had Heighway on the wing, we had dreams and songs to sings ||

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

Lasps bild

Svaret är helt rätt 42.
Men kom ihåg att det var Djupa Tanken som svarade.
Han var den näst bästa datorn i Universum
"Liftarens Guide till Galaxen" är från början skriven av Douglas Adams som en radiopjäs!
Därför skall det uttalas som "For Two" Jag tolkar det som släktets fortlevnad.
Frågan var ungefär "Meningen med Livet, Universum och Allting!"

När det gäller oss och vårt leverne på jorden (Tellus) måste jag be om att få påminna vad som sägs om planeten
"I stort sett harmlös"  Och jag tror att de mittersta orden finns i den reviderade upplagan!

Så ta vara på dagen säger Lasp

jontes bild

Ett par dagar försent å ja som fyllt 43(ang Jonas å Hex). Jag har en annan tolkning om boken. Min Sambo säger att Lasp är en klok person.. Smile

 

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

Marcuss bild

jag som trodde det var 23... jim carrey har ju aldrig fel.
Signaturer är nice!

manstroms bild

Känns det meningsfullt att gå till arbetet?

Gillar du dina arbetskamrater?

Finns det något du verkligen vill göra på arbetet? Dvs testa en ny arbetsuppgift?

 

Om du svarat nej på två av dessa, då kanske det skall vara dags att fundera på om du verkligen skall vara kvar, för din egen skull dvs. Att byta chef behöver nödvändigtsvis inte vara negativt, gäller bara att vara mottaglig för förändring. Att ha fem olika chefer på ett år, ja, det tyder på att något är fel imho.

Min lösning på situationen: stanna kvar, undersök vad som händer, testa att följa med. Fungerar det inte, byt jobb (om du kan dvs). Det är för ditt bästa, vilket också påverkar företaget.

// Tommy