Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne: Vissa problem fixas med Ubuntu och silverpapper

På Alla hjärtans dag för två år sen så blev jag kraftigt magsjuk, efter det så hade jag ganska stora problem med mitt hjärta. Senare det året så opererades jag för hjärtsvikt.

Jag blev mycket bättre efter operationen men fick istället mycket problem med migrän. Jag får aura som ofta gör mig helt blind, och sen får jag allt det andra också förstås med illamående, huvudvärk, ljus- och ljudkänslig. Nästan hela mitt liv har börjat kretsa kring min migrän pga auran/”blindheten” och illamåendet. Förra veckan blev jag sjukskriven bl a på grund av migränen och för att jag har svårt att koncentrera mig och har svårt att minnas saker. ”Stress”, tänkte jag. ”Utbrändheten igen, det har varit alldeles för mycket jag behöver en paus för att rycka upp mig.”

Jag förstod ju att jag behövde göra något åt migränen så jag har bland annat varit och gjort en del neurologiska tester. Tester som jag har totalt misslyckats med. Läkare har förklarat ingående för mig att olika stora pupiller inte är något att oroa sig för, att avsaknad av reflexer inte är något att oroa sig för, att de där testerna ju visserligen gick väldigt dåligt men det är inget att oroa sig för, att något ju uppenbarligen är fel så jag får en remiss på att röntga hjärnan men det är inget att oroa sig för.

Näh, eller hur? För det var ju inget att oroa sig för förra gången heller?

Har ni någon gång haft tentaångest? Det här är många gånger värre, jag gör allt för att slippa tänka (jäpp hjärnan funkar uppenbarligen till det i alla fall). Jag har lämnat mina överblivna gamla möbler, kläder och skor till hjälporganisationer, reparerat bilen. Joggat, fikat med vänner – och ovänner. Jag har möblerat om, städat, rensat bland mina papper. Jag till och med skurat taket!
OCH jag har äntligen installerat Ubuntu på min laptop!

Det har hänt en del sen jag hade Ubuntu senast. Jag har kört Mandriva ett bra tag nu men jag blev aldrig vän med det. Jag blev trött på att såna småsaker som klippbordet (vet inte vad det heter egentligen men ctrl-C, ctrl-V; ctrl-T) inte fungerade varje dag, att Openoffice och Firefox kraschade lite då och då, att man bara kunde spela musik ibland. Jag hoppas på bättre tur nu med Ubuntu. Det borde jag ha för jag har en väldigt mycket bättre dator. ;D  Och den är snyggare med.
 
Den nya datorn som jag har Ubuntu på är egentligen min gamla jobbdator. Jag har sagt till flera gånger på jobbet att jag behöver en ny dator men vi har aldrig haft budget för det. En dag för några veckor sen kom en av mina chefer framskuttande till mig och sa att jag kunde få hennes gamla dator för hon hade köpt en silvrig dator istället. Tja-ha? Så vi kunde få råd att köpa flera nya datorer till henne varje år men jag kan inte få lov att byta min dator som vi inte ens haft support på de senaste åren?? Jag blev rätt så stött och blingade till min dator med sånt där klisterpapper som man kan hitta i färgaffärer. Datorn blev så fin så fin, och jag fick en alldeles ny jobbdator snart efter det så min gamla fina dator blev över... Laughing out loud

Jag är jätteimponerad av att Ubuntu hittar det trådlösa nätverket direkt efter att ha vaknat från Standby. Windows XP tog alltid tillräckligt mycket tid på sig för att jag skulle hinna börja reta mig, nu behöver jag aldrig sakna nätkontakt innan det är igång. Jättebra.
Jag är däremot inte helt imponerad över att touchpaden är så okänslig. Jag kan inte tro att skulle ha fått okänsligt valkiga fingertoppar helt plötsligt så det måste vara drivrutinen eller inställningen. Jag har mecklat lite med inställningen för /dubbel/klick men jag är inte helt nöjd ännu. 
Datorn är så pass nyinstallerad ännu så den har inte visat om den tänker vara kraschbenägen men om den inte gör något dumt så är det bara IM och Wine som ska fixas också sen är den som jag vill ha den. Och vad ska jag hitta på efter det sen då?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Det låter som om du har fel inställningar på din pekplatta.

Dessa inställningar använder jag och trivs utmärkt.

Section "InputDevice"

        #Option     "CoastingSpeed" "3"
        Identifier  "TouchPad"        
        Driver      "synaptics"       
        Option      "Protocol" "auto-dev"
        Option      "Device" "/dev/input/mouse1"
        Option      "SHMConfig" "on"           
        Option      "LeftEdge" "1900"          
        Option      "RightEdge" "5400"         
        Option      "TopEdge" "1400"           
        Option      "BottomEdge" "4500"        
        Option      "FingerLow" "25"           
        Option      "FingerHigh" "30"          
        Option      "MaxTapTime" "180"         
        Option      "MaxTapMove" "220"         
        Option      "MaxDoubleTapTime" "100"   
        Option      "VertScrollDelta" "100"    
        #Option     "CornerCoasting" "1"       
        Option      "MinSpeed" "0.02"          
        Option      "MaxSpeed" "0.18"          
        Option      "AccelFactor" "0.0020"     
EndSection

 

Lasps bild

Jag bryr mig inte om din pekplatta!
Jag blir bara så glad och varm om hjärtat när jag läser dina epos i allmänhet och om dina arbetslivserfarenheter i synnerhet!
Ibland önskar jag att du och mindlight kanske satt i ett hus bredvid Twin Tower och Era chefer i dessa hus.

Jag har flugit runt och emellan Twin Tower (när de fanns) i helikopter, och önskar dig en helikoptersyn som gör att du och andra som inte har jättebonusar kommer upp till ytan och känner Ert egenvärde.

När jag läser slika omdömen känns det som okm LinuxPortalen har ett stort värde.

Så vann ju rätt låt ikväll tycker Lasp, men visst behövs Snälla, snälla, snälla, snälla

 

hoths bild

Enligt experterna/artisternas omröstning så var hon bäst. Kan det vara så att svenska folket äntligen har skaffat sig smak? Tack snälla, snälla, snälla folket att inte en viss annan låt vann!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

alberts bild

Ugglas är bra. Men det var tur att hon inte gick vidare men den här låten. Förra låten hon ställde upp med var mycket bättre. Den hade kunnat vinna.

Marcuss bild

personligen såg det bara fult ut med alla försök att dela ut knytnävar.

Tur att moms inte vann..

Din inkompetenta helpdesk- Skicka ett PM ifall något administrativt arbete efterfrågas